Tenisz
Fucsovics Márton

Két atlétánknak szurkolhatunk

Publikálva: 2016.06.30 Frissítve: 2016.06.30 Atlétika

Népes magyar csapat indul az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon.

2016. július 6-10. között a holland nagyváros ad otthont az atlétikai Európa-bajnokságnak.

A kontinensviadalon szépszámú küldöttséggel képviselteti magát a magyar atlétika is. A nevezettek között szerepel, de valószínűleg nem indul a címvédő, kétszeres Európa-bajnok és olimpiai bajnok Pars Krisztián, aki a tavaszi műtétét követően szépen javul, de más egészségügyi problémák tovább hátráltatták a felkészülését. Igy vélhetően az Eb ideje alatt is inkább az olimpiára készül majd. Erről végleges döntés a napokban születik.

Az olimpia miatt néhány top atlétánk a forma kiélezése nélkül áll majd rajthoz, de azért a versenyen igyekeznek kihozni magukból a pillanatnyi maximumot.  Sajnos két ifjú kalapácsvető reménységünk megsérült a közelmúltban, így jelenleg Gyurátz Réka és Pásztor Bence indulása is kérdéses.

Az olimpia évében rendezett Eb-n gyalogló számok nincsenek a programban, továbbá a leghosszabb futószám a félmaraton.

Diszkoszvetésben négyen is teljesítették a szintet. Mind a négyüket benevezte a szövetség, de Savanyú Péter nem tagja az utazó csapatnak, közte és az Eb-induló Szikszai Róbert között „szétdobás” döntött.

Néhány olyan versenyszámban is lesz magyar induló, sőt indulók, amelyekben már régen nem szurkolhattunk magyar atlétának Európa-bajnokságon, ráadásul számos fiatal is nemzetközi versenytapasztalatot szerezhet Amszterdamban.

Térjünk rá az MTK Budapest két kiváló sportolójára, akik kvalifikáltak az Eb-re!

Nguyen Anasztázia, Szabó Dezső tanítványa, 100 méteres síkfutásban, valamint a női 4X100 méteres váltó tagjaként áll rajthoz. Örömteli, hogy hosszú idő után újra kvalifikálni tudta magát magyar váltó a kontinensviadalra.

Másik versenyzőnk Krizsán Xénia, Szabó Dezső és Bakai József tanítványa, aki hétpróbában akar minél több pontot szerezni, és a lehető legjobb helyen végezni.

Az Európa-bajnokságon résztvevő magyar küldöttség összetétele IDE kattintva megtekinthető!

(Forrás: masz.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!