Atlétika
Jankovics Dániel

Két arany, egy ezüst (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.02.17 Frissítve: 2018.02.18 Atlétika

Kiválóan indult az országos bajnokság atlétáink számára.

Remekül kezdődött egyesületünk számára a fedett pályás atlétikai országos bajnokság, hiszen két arannyal és egy ezüsttel zártuk a napot.

A nap első, MTK Budapest érdekeltségű futószámában Nguyen Anasztázia könnyedén jutott be a 60 méter döntőjébe, miután 7.38-as idővel elsőként ért célba előfutamában. Mindössze egy órával később a döntőben sem talált legyőzőre, ugyanúgy 7.38-as időt futott, így megvédte bajnoki címét.

Nasztinak ez nem volt elég, ugyanis egy órával később a távolugrásban is sikerült győznie, rendkívül izgalmas versenyben. Az MTK Budapest atlétája utolsó ugrásával beállította egyéni csúcsát, így négy centiméterrel megelőzte Lesti Diánát, a KARC versenyzőjét.

– A távolugrásban nem tudtam, mire számítsak, mert nem érzem magam még stabilnak ebben a számban. Gondoltam, hogy izgalmas verseny lesz, de nagyon élveztem. Mivel csak egy szezont készültem a távolra, ezért nem tudtam véresen komolyan venni, ami lehet, hogy segített. 60 méteren örültem volna, ha jobb időt futok, lehet túlságosan akartam, ezért nem jött össze a jobb teljesítmény – mondta a 25 éves sportoló.

Krizsán Xénia csupán egy centiméterrel maradt le a dobogóról távolugrásban, idei legjóbbjával, míg Szabó Beatrix a 9. helyen zárt.

Rúdugrásban nyolc kék-fehér lánynak szurkolhattunk, a mi klubunk adta az indulók majdnem felét. A legjobban Szabó Diana szerepelt, aki 380 centiméterrel beállította idei legjobbját, ami az ezüstéremre volt elég. Diana a második hely ellenére nem volt felhőtlenül boldog:

– Nem mondhatom, hogy elégedett vagyok, mert hat fedett pályás versenyből ötször 380 centimétert értem el, de a második helynek természetesen örülök.

Hornácsik Gréta a 4., Németh Kitti az 5., Kováts Fanni Virág a 12., Rákos Bettina Rebeka a 13., Marosi Viktória a 14., Petry Alexandra a 15., Polgár Luca Fanni pedig a 16. helyen zárta a versenyszámot. Ezüstérmesünk elmondta, miért ilyen népszerű ez az ága az atlétikának.

– Két éve indított toborzóprogramot a Magyar Atlétikai Szövetség, és ennek köszönhetően rengeteg fiatal került az MTK-ba, akik a rúdugrást választották.

A szombati napon egyetlen férfiversenyzőnk Deutsch Domonkos volt, aki 190 centiméterrel beállította idei legjobbját magasugrásban, ami a 11. helyre volt elég.

Az MTK Budapest sportolóinak eredményei:

Rúdugrás:

2. Szabó Diana 3.80 m =SB

4. Hornácsik Gréta 3.60 m

5. Németh Kitti 3.60 m

12. Kováts Fanni 3.20 m =PB

13. Rákos Bettina 3.20 m

14. Marosi Viktória 3.20 m =PB

15. Petry Alexandra 3.20 m =PB

16. Polgár Luca 3.00 m

60 m:

Nguyen Anasztázia 7.38 mp 1. helyezés

Távolugrás:

Nguyen Anasztázia: 6.26 m =PB 1. helyezés

Krizsán Xénia: 6.16 m SB 4. helyezés

Szabó Beatrix: 5.61 m 9. helyezés

Magasugrás:

11. hely Deutsch Domonkos 1.90 m =SB

A teljes eredménysor ITT érhető el. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!