Atlétika
Krizsán Xénia

Két arany a Honvéd kupa első napján (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.07.27 Frissítve: 2018.07.31 Atlétika

Remekül szerepeltek atlétáink pénteken.

Pénteken az Iharos Sándor Atlétikai pályán rendezték a 34. Honvéd Kupa nemzetközi verseny első napját. Klubunk szempontjából remekül kezdődött a viadal, hiszen a hárompróba első számát, a 100 méter gátat Krizsán Xénia nyerte, 13.78-as idővel.

Többpróbázónk a folytatásban sem lassított, hiszen a második számot, a távolugrást is megnyerte, sőt, később a súlylökésben is ő teljesített a legjobban a mezőnyben, így viszonylag simán nyerte a versenyt.

Sokáig nem kellett várni egyesületünk második aranyára: a távolugrásban Nguyen Anasztázia első próbálkozására 640 centimétert ugrott, ami elég volt a győzelemhez, ugyanis az ezüstérmes Lesti Diána legnagyobb ugrása 638 centiméter volt. Lányaink edzője, Szabó Dezső nem véletlenül volt elégedett.

– Az utóbbi két hétben edzőtáborban készültek, ez volt azóta az első könnyebb hét, így megelem a kalapom a lányok előtt, hogy így teljesítettek. Xéni sérüléssel is bajlódott, így főképp neki volt nehéz ez a verseny. Az Európa-bajnoki felkészülést nézve jól állunk, mostantól naponta egy edzésünk lesz, több versenyen pedig már nem veszünk részt a kontinensviadalig – tudtuk meg a szakembertől.

A versenynap Szabó Beatrix szereplésével folytatódott, aki a hatodik helyen végzett magasugrásban, 160 centiméterrel.

Az ifjúsági-junior rúdugrók mezőnyében Vári Péter élete legjobbjával – 3.80 m – hatodik helyen zárt.

Zárásként Hornácsik Gréta rúdugrásban ezüstérmet szerzett, míg Petry Alexandra a negyedik, Rákos Bettina pedig a hetedik helyet kaparintotta meg ugyanebben a számban.

Eredmények itt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!