Karate
Hárspataki Gábor

Kérek egy versenyt, ejtés nélkül!

Publikálva: 2020.07.30 Frissítve: 2020.07.30 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Juhász Anna már nagyon várja a versenyeket, amelyeken hibátlanul mutathatja be megújult gyakorlatait.

Klubunk ritmikus gimnasztika szakosztályának egyik legsikeresebb versenyzője, Juhász Anna is a tőle megszokott intenzitással és lelkesedéssel készül az év második felére kiírt vagy halasztott versenyekre. Bár idén még nem volt lehetősége jelentős eseményen sikerélményt szereznie, korábbi nagyszerű eredményeiből is újra és újra erőt, valamint motivációt meríthet.

Például a tavaly októberi klubvilágbajnokságból, ahol a Pigniczki Fanni, Kocsis Evelin és az ő nevével fémjelzett MTK Budapest csapata a hatodik helyet szerezte meg a japán Takaszakiban. És kronológiailag visszafelé még hosszasan sorolhatnánk bravúrjait. Az elmúlt hónapok „versenytelensége”, persze, számára is szokatlan szituációt produkált, de mint ahogy eddig minden váratlan helyzetet, ezt is gyorsan igyekezett megoldani.



– Most már minden a megszokott módon zajlik, sikeresen visszaálltunk a rendes edzéstervre. Igazából egy pillanatig sem álltunk le teljesen a járványhelyzet alatt. Voltak napok, amikor csak otthon edzettem, de akkor is próbáltam hasznosan eltölteni az időt. Ugyanúgy bemelegítettem, formákat húztam, elemeket csináltam, és mindent gyakoroltam, amit szerrel is lehetett. Nálunk szerencsére jó nagy nappali van, még a bútorokat sem kellett elhúzogatni, szóval néhány társammal ellentétben, én nem törtem össze semmit – jegyzi meg mosolyogva.

A felkészülés megy, a régen várt versenyek pedig egyre inkább látótávolságon belülre kerülnek. Anna szeptemberben az országos bajnokságon is gyarapíthatja sikerei számát.



– Úgy tervezem, hogy ősszel több versenyen részt vehetek, de közben azzal is számolok, hogy akár közvetlenül előtte lemondhatják őket. Mindenesetre az edzésmunkámat ez nem befolyásolja, a lehető legjobban akarok felkészülni. Az országos bajnokságot is nagyon várom. Már szeretném megnézni a gyakorlataim élesben is, hiszen jó régen nem versenyeztünk. Az elmúlt időszakban több idő jutott az új elemekre és a testtechnikára is. A versenyeken nem várok többet, mint hogy minden gyakorlatom ejtés nélkül sikerüljön.

Ha Anna szokásához híven újra megvalósítja elképzeléseit, akkor országos bajnok lehet. Na jó, ezen az incselkedő esélylatolgatáson talán ő is elneveti magát, hiszen van már magyar bajnoki címe. Tizenhárom.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!