Atlétika
Magyari Zoltán

Kék-fehér díjazottak

Publikálva: 2019.12.19 Frissítve: 2019.12.22 MTK Budapest

Több sportolónk is az év legjobbjai között.

Szinte minden sportágban megválasztották az Év sportolóit, és egyre több MTK-s kerül a legjobbak közé.

Az Év felnőtt férfi dzsúdósa Tóth Krisztián lett, aki a párizsi és a bakui Grand Slam-tornán, a zágrábi Grand Prix-viadalon, és a nápolyi Universiadén egyaránt bronzérmet szerzett. Az év legnagyobb judós eseményén, a Tokióban rendezett világbajnokságon – sérült vállal és térddel is – az ötödik helyen végzett, pályafutása során eddig mind a hat felnőtt világbajnokságán a helyezettek közé került.

Az Év felnőtt férfi edzője díját az ugyancsak a klubunkat erősítő Pánczél Gábor kapta, az Év U23-as férfi judósának pedig Gőz Rolandot választották. 
 

Atlétáink közül dr. Nguyen Anasztázia kapta az Év áttörése díjat a Magyar Atlétikai Szövetség díjátadó gáláján. A vágtázóból távolugróvá avanzsált Naszti, kijutott a dohai világbajnokságra, és mindössze néhány centiméter választja el az olimpiai kvótától.

Ritmikus gimnsztikázónk, Pigniczki Fanni az Év sportolója lett a szövetség döntése szerint, miután fantasztikus szezont zárt, és Deutsch-Lazsányi Erika szerint optimistán várhatjuk az jövő tavaszi kvalifikációs versenyeket.

Babos Tímeát és a francia Klristan Mladenovicsot az ITF is az év legjobbjának találta. Egy hete a női versenyeket szervező WTA-nál is a legjobbnak választott duó az idén döntőt játszott az Australian Openen, majd a Roland Garroson diadalmaskodott, később pedig megvédte címét az évzáró WTA-világbajnokságon.

Fucsovics Márton is első helyen végzett sportága rangsorában.

Taekwondóban az Év női sportolójának – a Brüll Alfréd akadémista – Patakfalvy Lucát választották, aki szintén kiváló évet zárt. Az esztendő végén az országos bajnoki címmel tette fel az i-re a pontot. Ebben az összevetésben Luca ötidik alkalommal nyerte el a címet.

A karatézók Sterck Laurát választották 2019 legjobbjának, míg a kardozók Márton Annára vooksoltak, aki legutóbb Salt Lake Cityben, csapatban szerzett ezüstérmet. Panka harmadszor lett az év legjobbja.

Gratulálunk sportolóinknak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!