Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Jól szerepeltek az ifik

Publikálva: 2019.02.22 Frissítve: 2019.02.22 Sakk

Szombaton lezajlott a budapesti ifjúsági csapatbajnokság ötödik játéknapja.

Hétvégén rendezték a budapesti csapatbajnokság 5. fordulóját. A hivatalos osztályban két együttesünk játszott, míg az amatőr kategóriába egy csapattal neveztünk be.

A hivatalos osztályban az első csapatunk 4-0-ra győzött a Gyömrő ellen. Az első táblán Juhász Ágoston hamar gyalogot nyert, és ezt egész könnyedén érvényesítette a bástyavégjátékban.

A második táblán Varga Boldizsár játszotta a leghosszabb partit, de a végéré simán nyert. A harmadik táblán Barsi Botond nagyon szépen fektette két vállra ellenfelét, nagyjából 12 lépésben adott mattot. A negyediken Tóth Lili – a megnyitási bonyodalmak után – a középjátékban pár gyalog elnyerése után könnyedén hozta a partit

A második csapatunk a Hüsi ellen győzött 3,5-0,5-re. Az első táblán Gergely Dániel egész simán, szép taktikai motívummal verte meg ellenfelét, viszonylag gyorsan. A másodikon Kemény Benjámin bonyolult állása már a megnyitásban is veszélyesnek tűnt, később igen gyanús helyzetben ellenfele döntetlent ajánlott, amit el is fogadott – nagyon helyesen. A harmadik táblán Sainidis-Fábry Konstantin már a megnyitást követően nyert egy tisztet, amit elég sokáig kellett még nyúznia, de meglett az eredménye. A negyediken Kiss Inez szép játékkal, magabiztosan győzött.

Az amatőr osztályban már nem alakultak ilyen fényesen az eredmények, persze hozzá kell tenni, hogy itt nem is a minél nagyobb arányú győzelmekre mentünk, hanem tapasztalatszerzés volt a fő cél.

Pomozi Máté most mutatkozott be, de sajnos nem tudhattunk meg róla sokat, mert ellenfele nem jelent meg, és az első forduló után el is kellett menniük. Kovács-András Levente két fordulót játszott: az első meccsén nagyon szépen és simán nyert, majd a második találkozóján – talán a fáradtság és a szokatlan környezet miatt – gyorsan kikapott. Dickmann Lucának sajnos nem volt túl jó napja, aminek három partiból, három vereség lett a vége. Tóth Rafael három meccsből egy pontot szerzett, ami talán nem tűnik túl jó eredménynek, de a kettes táblán remek ellenfelei voltak, és a játékában simán benne lett volna a maradék két pont.

Veres-Pataky Márton volt a csapat éltáblása, neki is hasonlóan ment a verseny mint Rafinak: 3/1 pont, azonban több állasban is benne volt a győzelem, ám sajnos csak ennyi pont lett belőle.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!