Kézilabda
Török Lilly

Jól sikerült a főpróba

Publikálva: 2016.02.21 Frissítve: 2016.02.21 Röplabda

A női röplabda NB I huszadik fordulójában az MTK Budapest az utolsó előtti helyezett Pincelakat-RÖPKE SE otthonába látogatott. A kék-fehérek a papírformának megfelelően, magabiztosan nyertek.

Pincelakat-RÖPKE SE – MTK Budapest 0-3 (–16, –22, –8)

Pincelakat-RÖPKE SE: Tóth-Borszéki, Harmath, Kökény P., Vezsenyi, Páli, Kiss G.
Csere: Nagy D. (liberó),Vígh, Jakab-Tóth 
Vezetőedző: Szappanos Máté

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Hackl, Józsa, Lutter
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi
Vezetőedző: Hollósy László

A tabellán elfoglalt helyezések, és a két csapat őszi meccse is az MTK Budapest sikerét vetítette elő, ám a kék-fehérek közelmúltbeli formaingadozása miatt nem lehetett félvállról venni a vasárnapi találkozót.

A mérkőzés – szerencsére – a papírformának megfelelően kezdődött, az MTK Budapest gyorsan négy-öt pontos előnyre tettek szert, és ezt tartották nagyjából a második technikai szünetig. Ekkor a kék-fehérek egy hazai rövidzárlatot kihasználva leszakították a kecskemétieket, és végül 25-16-ra nyertek.

A második szett már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, egyre több hiba és pontatlanság volt a fővárosiak játékában, és így a hősiesen küzdő hazaiak szorossá tudták tenni a játékrészt. A játszma hajrájához közeledve azonban visszatért a pályára az előző szettben látott MTK Budapest, és ha nem is könnyen, de megnyerte a második szettet (22-25).

A harmadik játékrészre már megtörni látszott a Röpke lendülete, és ebből adódóan az újra koncentráltan, élesen játszó fővárosiak az első technikai szünetben már hat ponttal vezettek. Ebben a periódusban minden az MTK Budapest reményei szerint alakult, még Nagy Fanni, a csapat liberója is pontot szerzett. A végig nyugodtan, mégis nagyon elszántan játszó MTK Budapest megnyerte a játszmát (8-25), a mérkőzést (0-3), és készülhet a jövő heti, Nyíregyháza elleni sorsdöntő rangadóra.

Hollósy László: – A második szettet leszámítva elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével. Úgy vélem, lassan visszatalálunk az őszi formánkhoz. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!