Kézilabda
Török Lilly

Jobb volt a Debrecen

Publikálva: 2017.04.19 Frissítve: 2017.04.18

Esélyt sem adott nekünk a bajnokság favoritja.

MTK Törökbálint – Debreceni EAC 64-93 (13-30, 22-18, 12-19, 17-26)

Törökbálint Sportközpont, 150 néző

Nagyon rosszul kezdte az MTK Törökbálint a mérkőzést. A rengeteg eladott labda és kihagyott ziccer könnyű vendégkosarakhoz vezetett, így 8-0-ra rögtön elhúzott a Debrecen. Jakab Péter és Mohay Péter játéka átmenetileg meccsben tartotta a hazaiakat, de a gyenge védekezés megbosszulta magát, és az első negyed végére, 30-13-ra elhúztak a vendégek.

A második negyedben megmutatta az MTK, hogy nem véletlenül jutott el idáig, és a játékrészt megnyerve, látótávolságon belül maradt az első félidő zárásakor.

A nagyszünet után azonban fokozatosan tovább növelte előnyét a vendégcsapat, és magabiztosan győzött.

Az esélyesebb Debrecen, az amerikai légiósa mellett magyar válogatott, és más A-csoportos játékosokkal állt föl. Hiányérzete a Törökbálintnak inkább csak amiatt lehet, hogy a mérkőzés jelentős részében nem látszott a harcosság, ami eddig jellemezte őket, így szoros meccsre sem lehetett esélyük. Remélhetőleg a rájátszás további részében újra az igazi arcát mutatja a kék-fehér együttes. Szükség lesz rá, mert a következő ellenfél az A-csoportból tavaly kiesett Nyíregyháza, tehát újabb nagy feladat vár csapatunkra.

Szarvas Gábor vezetőedző: – Nincs mit szépíteni, a jobb csapat győzött, és jutott megérdemelten a legjobb négy közé. Fiatalok és rutintalanok vagyunk még ehhez a szinthez. A csapatunknak türelem, sok munka és kitartás kell, hogy egyszer mi is arra a szintre jussunk, hogy az érmes helyezésekbe újra bele tudjunk szólni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!