Kézilabda
Kekezovity Anna

Jó szerencsét!

Publikálva: 2016.10.28 Frissítve: 2016.10.28 Labdarúgás

Minden, amit tudni érdemes leendő ellenfelünkről, a Dorogi FC-ről.

Péntek reggel sorsoltak a Magyar Kupában: az MTK Budapestnek a Dorogi FC-t kell legyőznie a legjobb tizenhat közé jutásért.

A mérkőzést november 30-án rendezik a dorogiak otthonául szolgáló, 5000 fő befogadására alkalmas Buzánszky Jenő Stadionban. A továbbjutás egy meccsen dől el, így amennyiben a rendes játékidő és a kétszer tizenöt perces hosszabbítás végén sem születik döntés, tizenegyesek következnek.

Ellenfelünk egyesületét 1914-ben alapították Dorogi Atlétikai és Futball Club néven. A később már DAC-néven futó egyesület sok neves labdarúgót adott a magyar futballnak: Grosics Gyulát, Buzánszky Jenőt, Szűcs Lajost, vagy éppen Oborzil Sándort.  

Németh Szabolcs együttese 14 fordulót követően a tizedik helyen áll a Merkantil Bank Ligában, hat-hat győzelemmel és vereséggel, illetve két döntetlennel. A dorogiak legismertebb játékosa a 38 éves Sitku Illés, aki pályafutása során 138 NB I-es meccsen 49 gólt és 27 asszisztot jegyzett, bajnoki címet nyert a DVSC-vel, és Lothar Matthäus irányítása idején még a nemzeti mezt is magára ölthette.

A dorogiak a hatodik körben csatlakoztak a Magyar Kupa küzdelmeihez: előbb az NB III-as Tatabányát búcsúztatták sima 3-0-lal, majd a hetedik fordulóban a Hódmezővásárhely ellen győzedelmeskedtek 4-0-ra, mindkétszer idegenben.

2016. november 30. Dorogi FC – MTK Budapest; Magyar Kupa mérkőzés, Buzánszky Jenő Stadion (2510 Dorog, Köztársaság út 3.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!