Kézilabda
Andróczki Flóra

Isten éltessen!

Publikálva: 2020.06.26 Frissítve: 2020.06.26 Torna

Schermann Bianka 17 éves.

Van olyan elem, amit egyedül ő tud a világon a tornászhölgyek közül: felemás korláton a triplaszaltós leugrást. Arról nincs adatunk, hogy ma sportága hány egyénisége ünnepli a születésnapját, de az biztos, hogy ő igen.

Büszkék vagyunk rá. Schermann Biankára, a KSI nevelésére, az MTK Budapest sportolójára, hazánk egyik legjobb tornásznőjére, akinek esélye van kijutni a következő, talán jövőre rendezendő nyári olimpiára Tokióba, és aki ezen a pénteken ünnepli 17. születésnapját. Botyánszky Mariann és Draskóczy Imre tanítványa nagy macskarajongó, szeretne megtanulni kínaiul, és ha tudná, megelőzné a jövőbeni katasztrófákat. Felelősséget érez tehát embertársai iránt, pedig még nagyon fiatal, igaz, a tornában pont nem, ott már javakorabeli hölgy.

– Nem tervezek nagy ünneplést. Péneteki menetrend szerint 09:00-12:00 között edzésen vagyok, aztán talán találkozom néhány barátommal, és megiszunk egy üdítőt – mondta a nagy nap reggelén Bianka.

Többszörös mesterfokú bajnokunk most az Európa-bajnokságra készül, amelyre a legújabb hírek szerint december 17. és 20. között kerül sor Bakuban. Fontos állomás lehet az ötkarikás játékok előtt. Talán az utolsó.

De most egy kicsit ő is megállhat. Legalább 17 gyertya elfújása erejéig.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!