Atlétika
Kulunics Vince

Iskolalátogatáson az olimpiai bajnok testvérpár (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.02 Frissítve: 2018.03.01 Rövidpályás gyorskorcsolya

A zuglói Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskolába látogattak el az MTK Budapest olimpiai bajnokai, ahol óriási sikerű élménybeszámolót tartottak közel háromszáz érdeklődő előtt.

A tornateremben zsúfolódtak össze a diákok, hogy találkozhassanak a magyar sport legújabb kedvenceivel, a pjongcsangi téli olimpián elnyert bajnoki cím mellett világhírt is szerzett Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal. Az eseményre természetesen érmeiket is magukkal vitték rövidpáyás gyorskorisaink, azokat pedig igazi áhítattal csodáltak a találkozó résztvevői.

Bánhidi Ákos, az olimpiai csapat menedzsere, az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolya-szakosztályának vezetője is a fiúkkal tartott, aki nem győzte dicsérni az iskola volt, illetve jelenlegi tanulóját, Sanyit és Ádót. Kiemelte, hogy eredményességük minden jelenlévő diák számára követendő példa lehet arra, ha valaki nagy célt tűz ki maga elé, és azért következetesen dolgozik, akkor elérheti azt.

Liuék elmondták, hogy az egyéni számokat kicsit sajnálják, de a végül elnyert arannyal, így is maradéktalanul boldogok. Természetesen Sanyi klasszikus szemöldöksimogatása is szóba került, amit versenyzőnk a jelenlévőkkel is elpróbáltatott.

A találkozó talán még órákig eltartott volna, ám a fiúknak menniük kellett edzésre, hiszen március 9-én ismét utaznak, mégpedig a világbajnokságra, Montrealba, ahol újra szurkolhat nekik, egyre népesebb rajongótáboruk.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!