Keresés

Irány Sevilla!

Publikálva: 2020.02.11 Frissítve: 2020.02.11 Kajak-kenu

Kajak-kenusaink Andalúziában készülhetnek az előttük álló megmérettetésekre. Balázs Péter szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Az alapozás eleje, a szárazföldi edzések nem tartoznak a kajak-kenusok kedvencei közé, klubunk versenyzői számára azonban hamarosan véget érnek ezek a megpróbáltatások.

Sevillába megyünk edzőtáborozni, több turnusban: február 23-án megy az első csapat, és március 31-én jön haza az utolsó. Összesen 24 versenyzőnk utazik – árulta el Balázs Péter.

A legnyomósabb érv a külföldi edzőtáborozás mellett az ott tapasztalható, az itthoninál jóval kedvezőbb időjárási körülmények.

Tavaly és tavalyelőtt Portugáliában edzőtáboroztunk, de azt megelőzően már kétszer-háromszor is jártunk Sevillában. Kiválóak a körülmények, 25-30 fok között mozog a hőmérséklet, minden adott a jó felkészüléshez.

Nagyjából már összeállt az edzőtáborozás programja, amelyet persze nagyban befolyásol a tokiói olimpia is.

Az első evezéseknél igyekszünk minél több kilométert gyűjteni – persze a technikára is odafigyelve. Ez a fő feladat az első időkben, napi 20-30 kilométerekről beszélünk. Általában két-három hét után szoktunk átállni a résztávokra, azonban az idén meglehetősen korán rendezik a válogatókat az olimpiai miatt, így mindent hamarabb kezdünk.

Az edzőtáborok végeztével kezdődhet a finomhangolás, az apróságok tökéletesítése.

A rajtgépes rajtgyakorlatokat például Dunavarsányban tudjuk majd gyakorolni, vagy akár a hajó „berúgását” is, igaz, ez elsősorban a kenusoknál hangsúlyos – engedett bepillantást a kulisszák mögé szakosztályvezetőnk.

Sűrű év elébe néznek klubunk versenyzői 2020-ban, hazai vizeken és külföldön egyaránt.

Hazai szinten minden válogatón, szinte az összes korosztályban képviselteti magát a klub, illetve rendeznek még utánpótlás Európa- és világbajnokságot is az idén. Sólyom Dóra és Gecse Márton már az olimpia reményében szállhat vízre, meglátjuk, milyen sikerrel.

 
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!