Atlétika
Jankovics Dániel

Irány Sevilla!

Publikálva: 2020.02.11 Frissítve: 2020.02.11 Kajak-kenu

Kajak-kenusaink Andalúziában készülhetnek az előttük álló megmérettetésekre. Balázs Péter szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Az alapozás eleje, a szárazföldi edzések nem tartoznak a kajak-kenusok kedvencei közé, klubunk versenyzői számára azonban hamarosan véget érnek ezek a megpróbáltatások.

Sevillába megyünk edzőtáborozni, több turnusban: február 23-án megy az első csapat, és március 31-én jön haza az utolsó. Összesen 24 versenyzőnk utazik – árulta el Balázs Péter.

A legnyomósabb érv a külföldi edzőtáborozás mellett az ott tapasztalható, az itthoninál jóval kedvezőbb időjárási körülmények.

Tavaly és tavalyelőtt Portugáliában edzőtáboroztunk, de azt megelőzően már kétszer-háromszor is jártunk Sevillában. Kiválóak a körülmények, 25-30 fok között mozog a hőmérséklet, minden adott a jó felkészüléshez.

Nagyjából már összeállt az edzőtáborozás programja, amelyet persze nagyban befolyásol a tokiói olimpia is.

Az első evezéseknél igyekszünk minél több kilométert gyűjteni – persze a technikára is odafigyelve. Ez a fő feladat az első időkben, napi 20-30 kilométerekről beszélünk. Általában két-három hét után szoktunk átállni a résztávokra, azonban az idén meglehetősen korán rendezik a válogatókat az olimpiai miatt, így mindent hamarabb kezdünk.

Az edzőtáborok végeztével kezdődhet a finomhangolás, az apróságok tökéletesítése.

A rajtgépes rajtgyakorlatokat például Dunavarsányban tudjuk majd gyakorolni, vagy akár a hajó „berúgását” is, igaz, ez elsősorban a kenusoknál hangsúlyos – engedett bepillantást a kulisszák mögé szakosztályvezetőnk.

Sűrű év elébe néznek klubunk versenyzői 2020-ban, hazai vizeken és külföldön egyaránt.

Hazai szinten minden válogatón, szinte az összes korosztályban képviselteti magát a klub, illetve rendeznek még utánpótlás Európa- és világbajnokságot is az idén. Sólyom Dóra és Gecse Márton már az olimpia reményében szállhat vízre, meglátjuk, milyen sikerrel.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!