Atlétika
Nagy Marcell

Inkább korcsolya, mint karaoke (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.12.05 Frissítve: 2017.12.04 Rövidpályás gyorskorcsolya

A Magyar Időknek adott interjút Liu Shaolin Sándor.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak alsó hangon is kéthetes beutaló járt volna egy szívszanatóriumba az olimpiai kvalifikációs világkupasorozat végjátékában átélt izgalmak után, de már újra jégen vannak. A visszazökkenést persze megkönnyíti, hogy a maximális létszámmal, tíz fővel mehetnek a februári, pjongcsangi téli olimpiára, mindkét váltónk megszerezte a kvótát.

– Sikerült kifújnia magát? – kérdezte a Magyar Idők a világkupa-sorozatban két arany- és három ezüstérmet begyűjtő Liu Shaolin Sándort bölcs előrelátással azelőtt, hogy kedden megkezdődött volna a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) sajtótájékoztatója. Mert az összejövetel után jószerivel már sorszámot kellett volna tépnünk – bizony, a média is felfedezte az olimpiára is éremeséllyel utazó short trackeseket.

Múlt hétfőn érkeztünk haza Szöulból, és pénteken volt az első jeges edzésünk, kaptunk pár nap pihenőt. Én ki is repültem Angliába a barátnőmhöz, ­Elise-hez (a britek háromszoros világbajnokához, Elise Christie-hez), ott ki tudtam pihenni magam.

– Szöulban hogyan aludt szombatról vasárnapra? Ha a zárónapon a váltóversenyben a kazahok legalább a harmadik helyet megszerzik, akkor ők mehetnek az olimpiára, és ezt a futamot kívülről kellett nézniük.

Az a helyzet, hogy én elég jól aludtam, számomra még ott volt az 1000 méteres verseny, és nagyon bíztam benne, hogy összejön a váltókvóta is. Ki is szurkoltuk. A döntő alatt a többiek fent voltak a lelátón, én azonban nem bírtam ott ülni, lementem a palánk mellé.

– Esetleg oda is szólt a koreaiaknak vagy a hollandoknak, hogy nyomják meg a tempót, és verjék meg a kazahokat?

Azt azért nem, ilyenkor már nem szokás trécselni, mindenki a saját dolgával van elfoglalva.

– A rémes szombaton Knoch Viktor majdnem bejelentette a visszavonulását. Nem mondták neki, hogy ha az oroszokat nem engedik indulni az olimpián, akkor a világkuparangsor kilencedik helye is kvótát ér?

Mi mindig abban gondolkoztunk, hogy a saját erőnkből jutunk ki az olimpiára, és azután sem estünk kétségbe, hogy az első két világkupa nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Sajnos aztán a harmadik és a negyedik sem, így nagyon izgalmas lett a vége. Csak nyolcadikok lettünk a világkupában, ám ez nem jelenti azt, hogy Pjongcsangban is csak nyolcadikok leszünk.

– Hanem?

Maradjunk annyiban, minél előbb szeretnénk végezni. S persze egyéniben is, éppen ezért törekszünk már újra ezer százalékra az edzéseken.

– Szöulban végül megnyerte az 1000 métert, és egyben a táv összetett világkupagyőztese lett. Az alpesi sízőknél a győztesek kristálygömböt kapnak. Short trackben?

Mi nem kapunk, de talán ez az idő is eljön majd valamikor. Egyébként Ádóval most dobálhatnánk egymásnak a kristálygömböket, mert tavaly ő nyerte ezren az összetett világkupát.

– Hallottam, hogy Szöulban, miután minden jóra fordult, a csapat egy karaokebárban vezette le a feszültséget. Éneklésben ki a legjobb?

A társaságunkból egyértelműen Elise, aki rappelésben felülmúlhatatlan. Viktor nem énekelt, és Burján Csabi is csak kicsit. Mi Ádóval duettben próbálkoztunk, de be kell vallanom, nekünk ez nem igazán ment. 

Forrás: Magyar Idők

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!