Atlétika
Krizsán Xénia

Ilyen volt a Rapid országos bajnokság

Publikálva: 2019.05.01 Frissítve: 2019.04.29 Sakk

Fiatal sakkozóink szépen helytálltak.

Az U14-es csoportban a csapatunk szép eredményt ért el a 3. hellyel. A dobogó szóba se került még tegnap este, mivel az első fordulóban jóval gyengébb csapat ellen 2-2 lett az eredmény. Viszont új nap virradt és teljesen máshogy játszottak az ifijaink. Ágoston (6/5) hozta a pontokat az első táblán, végül veretlenül zárta a csapatversenyt. Ügyes volt, mivel nézegette a többi táblát, ezáltal a csapatérdekeket próbálta felmérni. A kettesen Farkas Ottó (6/4,5) rutinosan játszott, szépen osztotta be idejét, általában időelőnyben tudta nyúzni az ellenfelét. A hármas táblán volt lehetőségünk cserélgetni Barsi Boti (3/1,5) és Kardos Levi (3/2) között. Boti és Levi esetében is voltak bizonytalan pillanatok. Leginkább az időzavar volt a legnagyobb ellenségük. Levi utolsó fordulós győzelme döntötte el a 3. helyet a javunkra. Koltai Anna (6/2) minden partiban koncentrált, és látszódott rajta az igyekezet. Ő is sokszor keveredett időzavarba és emiatt előfordultak hibák. 

Az U18-as csoportban mindkét együttesünk rosszabbul teljesített. Nem volt egyszerű mivel a rapid élő miatt nem igazán voltak reális táblákon a játékosok az ellenfél csapatoknál se és nálunk se. Az MTK Budapest I. hatalmasat rajtolt az első három fordulóban. A nap végére a harmadik helyen álltunk, 2-2-t játszva az első kiemelt Miskolci Kisbocsok ellen. Aztán megint új nap kezdődött és valahogy a lendület, energia tőlük átvándorolt a kicsikhez. A reggeli bukfenc után nehéz volt talpra állni. ám végül sikerült a 6. helyet elcsípni.

Kovácsy Barnabásnak (6/2,5) az első táblán nehéz feladata volt. Folyamatosan erős ellenfelekkel kellett megküzdenie. Sokszor tudta tartani az állást, és bezsebelni a fontos 0,5 pontokat. A kettesen Kristóf (6/2) nem tudta hozni a formáját. Nála is leginkább az idővel voltak gondok. Többször hozott ki jobb állást akár erősebbek ellen is de végül csak-csak belehibázott valahol a kapkodás miatt. Hármason Koppánynak (6/4,5) néha felüdülés volt játszani. Hozta is a kötelező pontokat, és még egy bravúrt is sikerült végrehajtania a Miskolc ellen. Pribelszky Bence ellen nagyon szép játszmában nyert. A négyesen Koltai Dóra (6/3,5) az első három fordulóban hibátlanul játszott. A verseny második felében túlságosan nagy időhátrányos partikat játszott és nem sikerült folytatni a jó szériát.

Az MTK Budapest II. első tábláján Jordán (6/3,5) küzdött. Ő is az időzavaros játékosok közé sorolható. Sajnos nála is sokszor volt gond az időbeosztással és talán ez is okozta a szépséghibákat. A kettesen Czumbel Peti 6/3,5 ) izgalmas partikat játszott. Nem egyszer volt, hogy egy másodpercnél teljesen természetesen és nyugodtan lépett. A hármason Forgács Andris (3/3) és Fodor Kornél (3/1) cserélgették egymást. A terv ugyanaz volt. Ne legyen senki se megbántva azáltal, hogy kevesebbet játszott, mint a másik, szóval maradt a 3-3 parti. Andris kitartó játékkal behúzta mindhárom játszmáját. Kornélnak kicsivel rosszabbul ment. Nála talán inkább az fordult elő, hogy pár esetben indokolatlanul kapkodott. A négyesen Kiss Inez (6/2) játszott. Nagyon mély medencébe lett dobva, de ügyesen állta a helyét. Az első fordulóban példásan nyert. Utána hol időzavar miatt voltak elnézések, hol pedig a gyors játék miatt. A felnőtt játékstílusa még mindig imádnivaló és voltak játszmák, ahol vért izzadtak az ellenfelek.

A verseny végeredménye ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!