Kézilabda
Kekezovity Anna

Így lettünk bajnokok - könyvbemutató

Publikálva: 2019.10.09 Frissítve: 2019.10.09 Tenisz

Teniszezőnk, Babos Tímea is szerepel a kötetben.

Sajtótájékoztató kertében mutatták be az „Így lettünk bajnokok” című könyvet. A szerzők beszéltek a kötet születéséről, a riportalanyok – mintegy tucatnyian – pedig az életükről, a sporthoz való hozzáállásukról, mentalitásukról.

A Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla Török László és Ballai Attila által jegyzett, 372 oldalas könyv harminc, jelenlegi, magyar élsportoló sajátos szemszögből megírt portréjának, másutt soha nem olvasott történeteinek gyűjteménye, amelyben a klasszisok gyermek- és fiatalkorát, felnőtté válásig terjedő időszakát dolgozták fel a szerzők.

Íme a könyvben szereplő sportolók névsora a könyv oldalszámai szerint: Szilágyi Áron, Görbicz Anita, Cseh László, Berki Krisztián, Liu Shaolin Sándor, Szász-Kovács Emese, Nagy László, Kammerer Zoltán, Gulácsi Péter, Póta Georgina, Baji Balázs, Bácsi Péter, Márton Anita, Varga Dénes, Szabó Gabriella, Marosi Ádám, Csernoviczki Éva, Kapás Boglárka, Keszthelyi Rita, Ungvári Miklós, Sastin Marianna, Michelisz Norbert, Fegyverneky Zsófia, Rasovszky Kristóf, Dévai Boglárka, Péni István, Jakabfi Zsanett, Sebők Balázs, Tálas Zsuzsanna.

A kötetben megtalálható, a klubunk teniszezőjével, Babos Tímeával – és édesapjával, Babos Csabával – készült riport is, melyben Timi így emlékezik: – Az egyik első gyerekkori emlékem, hogy hallom a teniszlabda pattogását. A nővérem gyakorol apuval a régi házunk mellett...– Teniszlabdánk volt bőven, azokkal nem tehettem mást, mint kerestem egy üres felületet, és azon falaztam velük. Még az is jobb volt, mint az úszás, amit egyre egyhangúbbnak éreztem... – Egyszer addig sírtam, amíg abbahagyhattam az úszást. Mivel apu kényszeríteni semmire sem akart, elfogadta a döntésemet. Foglalkozni továbbra sem volt hajlandó velem, de legalább megengedte, hogy lejárjak a helyi teniszklubba.
További részletek a mintegy tízoldalas interjúban.

A MediaBook kiadó gondozásában megjelent könyv már kapható, itt pedig megrendelhető.

Fotó: Földi Imre, illetve illusztráció a kötetből.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!