Atlétika
Nagy Marcell

Hoztuk a kötelezőt (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.01.13 Frissítve: 2020.01.13 Kézilabda

Két ponttal távoztunk az újonc otthonából.

Szent István SE–MTK Budapest 26-37 (13-22)
Monor, 500 néző
Vezette: Andorka, Hucker

SZISE: Gercsó – Horváth G. 5 (1), Monori 5, Lyngby 2, Aron 1, Varjú 3, Stranigg 3 Csere: Mátéfi (kapus), Pánczél, Schneider, Tobak 1, Albert, Balog B. 5 (3), Szerző 1, Zsikla, Tieff
Vezetőedző: Vojkovics Gyula

MTK Budapest: Suba – Dávid-Azari 8, Dakos 2, Szabados 1, Szöllősi-Zácsik 3, Tóth E. 7 (1), Fekete B. 3 Csere: Győri (kapus), Sallai 2, Mihálffy 4, Horváth D. 1, Gerháth 4, Malovics, Juhász E. 1, Ferenczy 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 3-2; 10. p.: 7-7; 22. p.: 10-18; 40. p.: 15-25; 50. p.: 23-31

A K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában a sereghajtó Szent István SE otthonába látogattunk. Az előző három mérkőzésünkkel ellentétben ezúttal a mieink vállát nyomta az esélyesség terhe, rég nem látott kihívás várt tehát Golovin Vlagyimir tanítványaira.

Az első tíz percben meggyűlt a bajunk a Stranigg Zsófival felálló hazai csapattal, 7-7-ig úgy tűnt, nem lesz sétagalopp a monori vendégjáték. A folytatásban aztán szépen lassan nyílni kezdett az olló: hátul Suba Sára, elöl Dávid-Azari Fruzsina brillírozott, így a 22. percben már nyolc gól volt az előnyünk, és ezt a játékrész végéig meg is őriztünk, sőt, eggyel meg is toldottuk (13-22).

A második félidőben sem változott döntően a játék képe, igaz, a hazaiak csereként beálló kapusa, Mátéfi Dalma időről-időre borsot tudott törni az orrunk alá. Golovin Vlagyimir sokat cserélt, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra, és egyúttal pihentetni legjobbjait a jövő heti rangadó előtt. A fiatalok meghálálták a bizalmat – Ferenczy Petra például megszerezte pályafutása első NB I-es találatát –, így végül magabiztos, 11 gólos győzelmet arattunk Monoron.

Golovin Vlagyimir együttesére igazi rangadó vár a következő fordulóban: az Alba Fehérvár KC-t látjuk vendégül az Elektromos-csarnokban.

Golovin Vlagyimir:Nehezen indult a mérkőzés, védekezésben és támadásban is voltak hibák. Aztán amikor a saját tempónkban kezdtünk játszani, felkeményedett a védekezésünk, szereztünk pár labdát, és Saci védéseinek köszönhetően megnőtt az előnyünk. Örülök a győzelemnek, ezek a meccsek a legnehezebbek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!