Atlétika
Jankovics Dániel

Hogyan tovább? - rövidpályás gyorskorcsolya

Publikálva: 2020.06.04 Frissítve: 2020.06.04 Rövidpályás gyorskorcsolya

Szakosztályunk vezetőedzőjét, Kun Bálint Tibort kérdeztük gyorskorcsolyázóink felkészüléséről.

– Hogy zajlanak most az edzések?

– Immáron elkezdhettük a jeges munkát, ami már nagyon hiányzott, hiszen az utóbbi öt hétben javarészt az online edzéseket végeztük. A karantén alatt folyamatosan konzultáltunk a sportolókkal, és küldtük nekik az elvégzendő feladatokat. Most már lassan két hete, hogy közösségi edzéseket végezhetünk, természetesen szigorúan betartva az egészségügyi előírásokat.

– Milyen formában vannak a sportolók? Mennyire várták már, hogy újra jégen készülhessenek?

– Már mindenki nagyon szeretett volna újra korcsolyában edzeni, hiszen az online tréningek alatt az edzői kontroll sem ugyanolyan hatékony. Az is nagy motivációt jelentett a társaságnak, hogy visszatérhettek a közösségbe. Az elmúlt időszak pozitívuma, hogy volt időnk mindenkinek személyre szabott programot írni, ezért jó fizikai állapotban tértek vissza a sportolók.

– Hogy sikerült az előző szezon az utánpótlás számára?

– A junior országos bajnokságon 44 érmet szereztünk, tehát remekül teljesítettünk. Sajnos az utolsó három versenyünk elmaradt, pedig a junior Európa-kupán sok sportolónk érdekelt lett volna. Az eredménylistánk magáért beszél, ezért sokan szeretnének átigazolni hozzánk, így nem kizárt, hogy bővülni fog a szakosztályunk.

– Az olimpiai keret tagjai már korábban elkezdték a munkát. Velük mi a helyzet?

– Igen, már ők is jeges edzéseket folytatnak, és gőzerővel készülnek a következő szezonra.

– A versenyekről tudtok már valamit?

– Megkaptuk a versenynaptár-tervezetet, és szeptemberben már elrajtol a szezon, tehát körülbelül három és fél hónapunk van felkészülni. A magyar bajnokság a szezon elején lesz, ami nagyon fontos, hiszen válogatóként szolgál a világkupaversenyekre. Ennek fényében a felnőtteknek már jó formában kell lenni, de azoknak a junioroknak is, akik már kóstolgatják a felnőtt keretbe kerülést.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!