Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Helyzetjelentés Manchesterből

Publikálva: 2019.05.17 Frissítve: 2019.05.17 Taekwondo

Szombaton kezdi meg szereplését Patakfalvy Luca.

Vasárnapig a sportág minden szerelmese a manchesteri felnőtt taekwondo-világbajnokság eseményeit figyeli. A szerdán kezdődött vb első benyomásairól és a magyarok szombati esélyeiről Patakfalvy Miklós beszélt, aki a hét eleje óta a jobbára focicsapatairól ismert angol városban tartózkodik.

Nagyon kitettek magukért az angolok, látványos körítés fogadja a sportolókat és a nézőket. Minden a taekwondóról szól, ilyesmit vár az ember, amikor egy világbajnokságot maga elé képzel – mondta a szervezésről a helyszínen tartózkodó Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke, aki egyben az MTK Budapest taekwondo szakosztályának elnöke is. Mint fogalmazott, a taekwondo európai fővárosává növi ki magát lassan Manchester, hiszen volt már itt Európa-bajnokság, Grand Prix versenyek és most felnőtt világbajnokság is. 

Szakosztályunk elnöke a közeljövőről is beszélt természetesen, hiszen – többek között – a Brüll Alfréd Akadémia kiválósága, Patakfalvy Luca is szerepel a világbajnokságon.

Senkinek nem lesz könnyű dolga, aki nyerni akar, hiszen 145 ország 927 versenyzője jött el. Ráadásul, minden klasszis itt van Manchesterben. A 20 éves Füredi Rebeka (-67 kg) a rutinosabb, a világranglistán a 20., és az olimpiai ranglistán is a harmincban van. Jobbára a klubjában készült, az utolsó hetekben csatlakozott heti egyszer a válogatott tréningekhez. Biztatóak az eredményei, a nyolc közé feltétlenül eljuthat, ott pedig már bármi lehet – mondta az UTE sportolójáról. – Luca, 18 évesen első világbajnokságára készül. 17. súlycsoportja, az 53 kg-os világranglistán, míg az olimpiai, 49 kg-ban nyolcvanon belül van. Ha a debütálás okozta megilletődöttséget le tudja győzni, akkor meccset, akár meccseket nyerhet, de egyáltalán nincs eredménykényszer vele szemben, az a fontos, hogy hozza ki magából a legtöbbet – nyilatkozta Patakfalvy Lucáról. Mindkettejükről megjegyezte, Tokió a végcél számukra, persze ez a torna kiemelten fontos állomás.

Magyar program:

Május 18., szombat: Füredi Rebeka (67 kg) és Patakfalvy Luca (53 kg)

Május 19., vasárnap: döntők

Forrás: wtftaekwondo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!