Taekwondo
Salim Omar

Határ a csillagos ég

Publikálva: 2020.06.03 Frissítve: 2020.06.02 Karate

Fischer Mihály nagy jövőt jósol klubunk karateszakosztályának két tehetsége, Tóth Zsombor és Tóth Máté számára.

Tóth Zsombor, az MTK Budapest mindössze 12 éves karatékája bekerült a MOL Alapítvány tehetséggondozó-programjába. Ugyanakkor nem Zsombor a Tóth-család egyetlen tehetsége: ikertestvére, Máté is kék-fehérben karatézik, nem is akárhogy.

Ránézésre nem mindig tudom megkülönböztetni a két fiút, mozgásról már inkább – árulta el Fischer Mihály, a fivérek edzője. – Két hatalmas tehetségről beszélünk, annak idején talán még Hárspataki Gáborban sem láttam ekkora potenciált. Nagyon elhivatottak, céltudatosan dolgoznak, a szükséges szülői támogatást is megkapják – minden adott a sikerhez.

Külsőleg tehát nehéz megkülönböztetni a srácokat, de a küzdőtéren már megmutatkoznak a különbségek.

Zsombor picit nyugodtabb személyiség, és ez a tatamin is megmutatkozik. Ő inkább fejből küzd, stratégiailag dolgozik igazán jól. Máté érzelmesebb, őt inkább a szíve viszi előre. Mátét inkább nyugtatni kell, hajlamos túlpörögni, míg Zsombort spannolni, tüzelni kell.  

Egy dolog mindenképpen közös a két fiúban: mindketten sokra vihetik.

Mivel a srácok szinte mindig azonos kategóriában indulnak, sokszor egymás ellen döntőznek, mondhatjuk tehát, hogy egymás legnagyobb kihívói. Körülbelül két év múlva már indulhatnak a korosztályos Európa- és világbajnokságokon, nagy jövő áll mindkettejük előtt – szögezte le Fischer Mihály.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!