Atlétika
Krizsán Xénia

Győzött a jobb

Publikálva: 2020.02.10 Frissítve: 2020.02.10

Meccsben voltunk, de csak üldözni tudtuk a listavezetőt.

NB I/B piros csoport, 20. forduló
MTK ELITE Basket - HÜBNER-Nyíregyháza BS  75-96  (20-36, 20-17, 19-23, 16-20)
Törökbálint Sportközpont
vezette: Balogh Gyula, Horváth Csongor Béla, Kapusi Gábor
statisztikai lap

A múlt heti, salgótarjáni bravúr után különösen rosszkor jött, hogy Jakab Péter megbetegedett, így nélküle kellett helytállni a bajnoki tabella élén álló Nyíregyháza ellen. Ráadásul Horváth Barnabásra sem számíthatott a csapat.

Az első negyed – finoman szólva – nem sikerült. Jóformán átgázoltak rajtunk a vendégek, a 36 kapott pont mindent elmond a védekezésünkről (20-36). Utána viszont szépen kapaszkodtunk, és a második játékrészt meg is nyertük. Így is jelentős, de részünkről is vállalható vendégelőnnyel zárult az első félidő (40-53).

Nagyszerűen játszva, 10-2-es szakasszal nyitottuk a harmadik negyedet, és feljöttünk öt pontra (50-55). De aztán fokozatosan érvényesült a nagyobb játékerő, és az etap végére gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (59-76).

Az eredmény reális, a Nyíregyháza kerete rendkívül erős, számos A-csoportos rutinnal rendelkező játékosuk van. Bús Iván rendszeresen remekül hozta helyzetbe társait, a volt válogatott center, Tóth Gergely és az amerikai légiós, Bryton Antonio Hobbs őrzése pedig megoldhatatlan feladatot jelentett számunkra.

Végig becsülettel küzdött csapatunk, amely a sima vereség ellenére is megérdemli az elismerést. Minden játékosunk pályára lépett, és fiataljaink nem vallottak szégyent. Külön is ki kell emelni Szatmári Zsombort, aki a tőle megszokott nagy energiákat megmozgató, hajtós játék mellett ezúttal különösen eredményes is tudott lenni, 24 pontot dobott úgy, hogy közben a védekezésben is nagyot dolgozott. A többiek közül is többen jól játszottak, például Bognár Mátyás.

Horváth Balázs: – Gratulálok a Nyíregyházának, a legjobb csapat a bajnokságban, és ezt az első negyedben meg is mutatták. Megpróbáltunk mindent megtenni a győzelemért, de ebben a felállásban ez volt a maximum. Dolgozunk tovább, most jön a bajnokság azon szakasza, melyben eldől minden. Győzelmeket kell gyűjtenünk, ha szeretnénk elérni a céljainkat, az biztos, hogy ezért harcolni fogunk.

----

A felnőttek találkozója utáni U20-as mérkőzés ezúttal megérdemli, hogy néhány mondatban írjunk róla. Az igen erős kerettel rendelkező, számos korosztályos országos bajnokkal, korosztályos válogatottal, illetve a felnőtteknél is már meghatározó játékossal felálló Nyíregyháza ellen úgy lépett pályára Simon Nándor együttese, hogy betegségek, sérülések és más miatt mindössze hat bevethető játékosunk volt. Ennek ellenére az első félidőt megnyertük (39-36)!

A rövid szünet utáni első percben ráadásul az első két negyedben hat triplát szóró Spiriev Artemon földharcban megsérült, így gyakorlatilag a teljes második félidőt öten játszották le fiataljaink. A hősies küzdelem során, három perccel a vége előtt mindössze két ponttal vezettek a legjobbjaikat sokat játszatni kényszerülő vendégek, ám a végén győzött a túlerő.

A vereség dacára dicséret illeti a pályára lépett ifjú kosárlabdázóinkat, akik megérdemlik, hogy felsoroljuk őket: Juhász Kájusz, Spiriev Artemon, Vranek Máté, Harsányi András, Láncos Krisztián, Veres Zsombor.

MTK ELITE Basket U20–HÜBNER-Nyíregyháza BS U20 71-78 (22-18, 17-18, 12-25, 20-17)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!