Vívás – kard
Szatmári András

Győzelmet érdemeltünk volna

Publikálva: 2016.03.01 Frissítve: 2016.03.01

Nem sikerült a bravúr az oroszlányi barlangban

Az MTK Törökbálint férfi kosárlabdacsapata, a Hepp Kupa friss ezüstérmesének otthonában, az oroszlányi oroszlánbarlangban, óriási mérkőzést vívott a hazaiakkal. A végig fej-fej melletti küzdelemben, hat perccel a találkozó vége előtt sikerült elhúzni együttesünknek nyolc ponttal, de a végjátékban nem bírták a kettős nyomást fiaink. Lássuk a részleteket!

Oroszlány SE Lions – MTK Törökbálint  85-78 (21-20, 18-21, 22-21, 24-16).

Oroszlány, Krajnyik Akác András Sportcsarnok, 300 néző.

Az egyik legjobb szurkolótáborral rendelkező Oroszlányi SE valóságos oroszlánbarlangban fogadta csapatunkat, valamint a minket elkísérő szuper drukkereinket, akik közel ötvenen űzték, hajtották játékosainkat.

Nagy derbi volt, sajnos nem mi nyertünk, pedig nagyszerűen játszott a csapatunk. És mivel a házigazdák is kiválóan teljesítettek, továbbá a hazai szurkolótábor mellett a mienk is óriásiak voltak, fantasztikus hangulatú, kitűnő meccset láthattunk, mindkét gárda győzelmet érdemelt volna.

Sokat elmond a küzdelemről, hogy szinte végig oda-vissza vezettek a csapatok. Bár az első negyedben volt 14-8-as hazai vezetés, gyorsan ledolgoztuk a hátrányt, és utána sokáig nem bírtak egymással a küzdő felek. Az első negyed hazai vezetéssel zárult (21-20), a félidőben pedig mi voltunk kis előnyben (39-41).

A második félidő is kiegyenlített csatát hozott, az utolsó játékrész előtt is kis előnyben voltunk (61-62).

A negyedik negyed elején már egészen fantasztikus volt a csarnokban a hangulat. Úgy tűnt, hogy ez a mieinket dobta fel jobban, és fizikálisan is a mi játékosaink tűntek frissebbnek.  Nagyszerű volt a védekezésünk, és alig több, mint hat perccel a meccs vége előtt nyolc ponttal vezettünk (63-71). És itt kezdődtek a hibák. Volt néhány rossz döntésünk, de nem csak nekünk. A következő öt percben történhetett szinte bármi az oroszlányi palánk alatt, a játékvezetői síp rendre néma maradt. Több alkalommal, a kosárra törő játékosainkkal szembeni egyértelmű szabálytalanság következmény nélkül maradt. Többségében fiatal játékosokból álló csapatunknak ez most még sok volt, az amúgy is jó csapat ellen, főként idegenben, és játékosaink ezt a feladatot már nem tudtuk megoldani.

Az MTK Törökbálint az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. Spiriev Olivér pazarul irányította az együttest, a tizennégy pont, a hat gólpassz, és a többi statisztikai adat nem is mutatja jól valódi teljesítményét. A Horváth Kristóf-Jakab Péter bedobó páros ezúttal is termelte a pontokat, a dobószázalékuk ezúttal kissé alatta maradt a tőlük megszokottnak. Számos szép megmozdulást láthattunk Trepák Zoltántól és Szabó Tiborttól is, aki a rendelkezésére álló perceket, nagy hatékonysággal használta ki. Közben kétszer akkorát zsákolt, hogy majd' kiszakadt az egész szerkezet. Bihari Máté a szokásost hozta, hajtás, küzdés, amely során vegyesen láthattunk elképesztően bravúros kosarakat és helyenként érthetetlen hibákat. Utóbbiból a legnagyobb, hogy négy perccel a vége előtt kipontozódott.

Nagyon kellett volna a győzelem, meg is érdemelte volna csapatunk, így viszont nem könnyű a helyzetünk a legjobb négybe jutásért folytatott harcban. A negyedik helyen állunk, de a vereségek számát tekintve azonosan az ötödik helyezett – bajnoki címvédő – Bonyháddal. Öt mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, közte több nehéz találkozóval, így a bonyhádi rangadóval, az utolsó előtti fordulóban.

Ha úgy játszunk, ahogy az oroszlányi mérkőzésen, és még jobban felkészülünk fejben a külső körülmények kikapcsolására, meglehet a négybe jutás.

Végül egyetlen statisztikai adat az oroszlányi mérkőzésről. Az oroszlányi játékosok összesen negyvennégy büntetőt dobhattak, míg a mieink tizennégyszer állhattak oda a vonalhoz.

Legközelebb március 5-én, szombaton, 17:00 órai kezdettel a KC Pápa ellen játszunk bajnoki mérkőzést. Ősszel fájó vereséget szenvedtünk Pápán, most győznünk kell, ha versenyben akarunk maradni a felsőházi rájátszásért. Oroszlányban is bebizonyosodott, biztosan nem drukkereinken múlik a siker. Fantasztikusak voltak szurkolóink, köszönjük nekik, reméljük, legközelebb is számíthatunk rájuk.

A találkozó végén a két vezetőedző értékelt:

Szarvas Gábor (MTK Törökbálint): – Gratulálok az Oroszlánynak a győzelemhez és gratulálok az oroszlányi szurkolóknak a hangulathoz, óriási élmény előttük játszani és meccselni. A mérkőzés nagy részében higgadtak, taktikusak voltunk, mi domináltunk, azonban sokszor inkább a szívünk vitt minket és nem az eszünk. A negyedik negyedre a támadásunk pontatlanná vált, nem jó helyen kerestük a „rést a pajzson”. Ezt a rutinosabb hazai csapat okosan kihasználta és megnyerte a rangadót. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóknak a biztatást, azt gondolom, jó élménnyel lettek gazdagabbak ők is, mert jó mérkőzést láthattak vereségünk ellenére. Gratulálok a mi csapatunknak is, nagyon büszke vagyok a fiúkra – zárta összegzést vezetőedzőnk.

Vavra András (Oroszlány SE Lions): – Elképesztő fizikális mérkőzés volt, hullámhegyekkel és völgyekkel, amit a jobb egyéni teljesítmények döntöttek el. Erős csapat az MTK Törökbálint, hosszú paddal, bő taktikai repertoárral, mi pedig nem tudtuk a szokásos rotációnkat játszani a sok sérült és beteg miatt. Minden elismerésem a srácoké, hatalmasat küzdöttünk a nevünkhöz méltóan, nagyon büszke vagyok a csapatra. Ekkora szívvel még sosem játszottunk és a kulcsszituációkban az esze is mindenkinek a helyén volt. Szurkolóink ismét a hatodik emberünk voltak. Az ilyen meccsek viszik előre a kosárlabdát, jó propagandája volt ez szeretett sportágunknak – összegzett a hazaiak mestere.

A mérkőzés statisztikai lapját IDE kattintva megtekinthetik!

(forrás: kosarsport.hu)

A felnőttek összecsapása után a két klub U20-as együttesei is megmérkőztek egymással, fiataljaink nehéz, de fontos győzelmet arattak, és őrzik második helyüket a tabellán.

Oroszlány SE Lions U20 - MTK Törökbálint U20  71-76 (18-31, 22-15, 20-16, 11-14).

A találkozóról részleteket ITT találnak!

Szép volt srácok!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!