Kézilabda
Farkas Johanna

Győzelem és gyakorlás

Publikálva: 2020.07.29 Frissítve: 2020.07.28 Sakk

Két nyílt verseny három csoportjában szerepeltek – többnyire jól – sakkozóink a múlt hét végén.

A Hóbagoly Kupa ezúttal hosszú játékidejű, nyílt verseny volt, nagymester és nemzetközi mester is indult – számolt be ifjúsági edzőnk, Szabolcsi János, és örömét fejezte ki, hogy a győzelmet Virág Bálint szerezte meg hármas holtversenyben, de nagy Buchholz-fölénnyel.



Virág 42 Élőpontot nyert (öt forduló alatt), így visszakerül a 2100 fölötti, vezető ifijeink sorába. Botlik Béla hosszú sakkszünet után indult, 3,5 ponttal a 15. helyet szerezte meg, és egy kevés élőt vesztett, míg Barsi Botond 3 ponttal 18. lett, 20 élőnek örülhet. Forgács András erős ellenfeleket kapott, 2 pontot ért el, nem vesztett nagyon sok élőt és szintén 2 pontos lett Géczi-Zajzon Kristóf is, neki ez minimális élőnyerést jelentett. A 10 éven aluli reménységünk, Horváth András utolsó fordulós győzelmének köszönhetően 17 élővel lett gazdagabb.

Püspökladányban Tóth Lili vállalta a játékot az A-csoportban, és csupa erős ellenféllel játszott. A verseny második felére elfáradt, az utolsó partikat elveszítette, így éppen az élőelvárását teljesítette. A kemény mezőnyben való helytállás meghozhatja az eredményét az augusztusi korosztályos bajnokságon is.

A B-csoportban Tóth Rafael szerepelt a legjobban, 5,5 pontot ért el (9 partiból), 15. lett, és 58-cal gyarapította pontszámát. Kiss Inez a verseny második felére jött bele, 4,5 ponttal 35. lett, és 16 élőt söpört be. Tóth Fanni 3, Tóth Jonatán 2 pontot ért el, és gyakorolt az augusztusi U10-es és U8-as bajnokságra.

Most hétvégén Makón és Harkányban folytatódik a versenysorozat, szombaton pedig indul a First Saturday. A budapesti sakkszövetség honlapján tájékoztat, hogy a népszerű Aranytíz-versenyek augusztus 21-29 között lesznek megrendezve.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!