Kézilabda
Kobela Tamara

Gyertek atletizálni!

Publikálva: 2016.04.27 Frissítve: 2016.04.27 Atlétika

Krizsán Xéniával, az MTK Budapest még mindig csak 23 éves hétpróbázójával beszélgettünk arról, hogyan indult a sportkarrierje.

Az MTK Budapest hétpróbázója, a 2012-ben rendezett barcelonai junior vb-n ezüst, a 2015-ös, U23-as utánpótlás Európa-bajnokságon pedig aranyérmes lett, ezzel riói kvótát szerzett a idei ötkarikás játékokra. Nála alkalmasabb talán nincs is arra, hogy elmondja, miért érdemes ezt a nagyszerű sportágat választani.

– Hogyan találkoztál legelőször a sportággal?

– A szüleim is és a nővérem is atletizáltak, így családi futóversenyeken vettünk részt a legelején. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy családi házunk udvarán a lehető legtöbb mozgásformát gyakorolhattam, mint például fáramászás, bicikli, akadálypályák teljesítése, labdajátékok, hinta stb. Később, a csomádi általános iskolában atlétikai szakkörökön vettem részt, ahonnan különböző versenyekre juthattam el. Először csak salak, később már rekortán pályán is megmérethettem magam. De természetesen a tévében közvetített atlétika versenyeket is figyelemmel követte a család és akkor gondoltam, hogy egyszer majd én is ott fogok állni a nagyok között. Az általános iskolai ballagásomon úgy búcsúztak tőlem, szeretnék, ha én is olimpiai résztvevő lennék egyszer, ami persze akkor még nagyon távolinak tűnt.

– Hogyan kerültél első edződhöz?

– 2007-ben, Bakai József kezdett el velem foglalkozni, akit a legjobb többpróba edzőként ajánlottak nekem. El sem tudom mondani, mennyit tanultam és tanulok tőle, hisz mind a mai napig segíti a munkámat. Az egyre halmozódó edzések miatt, most már hárman alkotunk egy csapatot, így Szabó Dezső is az edzőm lett, akinek szintén nagyon hálás vagyok kitartó munkájáért.

– Mivel foglalkoztatok az első edzéseken?

– A legelejétől kezdve foglalkoztunk mindennel. A futások, az ugrások, és a dobások alapjai a többpróbának, de ezek mellett fontosak voltak a kiegészítő edzések is. Sokat szökdeltünk, játékosan futottunk, futóiskoláztunk, majd az idő elteltével megismerkedtem az erősítő gyakorlatokkal is. A mindennapjaimhoz tartozott, hogy iskola után mentem edzésre, és mindig jókedvvel és jóleső érzéssel tértem haza onnan.

– Alapsportág az atlétika. Mi benne a szép?

– Sok tehetséges atlétával büszkélkedhetünk, nagyon látványos sportág, sok választási lehetőséggel, amiben mindenki rátalál a kedvére valóra, és arra, amiben a legügyesebb. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki, nem fog senki csalódni, nem hiába hívják az atlétikát a sportok királynőjének – zárta invitáló szavait bajnokunk.

Mit tehetünk ehhez hozzá?

Mindenkit szeretettel vár az MTK Budapest atlétikai szakosztálya. Gyertek minél többen és próbáljátok ki ezt a nagyszerű sportot!

Hajrá MTK! Hajrá atlétika!

További info: ITT
Jelentkezni lehet: a +3630-2511-521-as telefonszámon és az 
atletika@mtk1888.hu e-mail címen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!