Atlétika
Jankovics Dániel

Gólgazdag összecsapást nyertünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.16 Frissítve: 2018.03.16 Labdarúgás

Nem adta olcsón a három pontot a Budafok, de végül kiharcoltuk a győzelmet.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budafoki MTE–MTK Budapest 2-3 (1-1)

Budafoki MTE Sporttelep, 500 néző

Vezette: Veizer Roland (Lovas, Csatári, Márkus)

Gólszerző: Csizmadia (4.) Kovács (62.), illetve Talabér (45.), Vass Ádám (53.), Vass Patrik (80.)

Sárga lap: Vass Patrik (40.), Lencse (83.), Borbély (86.)

Budafoki MTE: Somogyi – Margitics, Csizmadia, Vaszicsku, Vég – Ihrig-Farkas (Fekete, 60.), Vass Máté, Veszelinov (Kovács D., 60.), Kercsó, Forgács – Pölöskei (Kokenszky, 74.)

Vezetőedző: Gálhidi György

MTK Budapest: Fadgyas – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik (Kulcsár, 88.), Vass Ádám, Kanta (Farkas, 76.), Takács – Lencse (Borbély, 84.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a 19. helyezett Budafoki MTE csapatához látogattunk. A körülmények közel sem voltak ideálisak, hiszen a heves esőzések miatt tele volt a pálya pocsolyával.

Szörnyen kezdődött a mérkőzés a mi szempontunkból, ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést a Budafok: a jobb oldalról végeztek el nagy bedobást, a labda Csizmadia elé pattant, ő pedig védhetetlenül lőtt a felső sarokba, futhattunk tehát az eredmény után.

Öt perccel a bekapott gól után jött az első helyzetünk, amikor Lencse szépen fordult le a tizenhatos vonalánál, de lövése nem talált kaput.

A 20. percben ismét Lencse volt a főszereplő: az ellenfél térfelén szereztünk labdát, majd Vass Patrik blokkolt lövése után csatárunk szép mozdulattal ollózott a hálóba, de hiába, ugyanis lesen volt.

A Budafok kontrára rendezkedett be a gól után, mi domináltunk a félidő nagy részében. Pölöskei a 28. percben szépen lépett meg a jobb oldalon, de lövését Fadgyas magabiztosan hárította.

A 31. percben ismét Lencse előtt adódott sansz, de Vass Patrik centerezését követően ballal mellé lőtt. Ezt követően Gengeliczki és Vass Ádám előtt adódott lehetőség, de egyikőjüknek sem sikerült betalálni, már-már úgy tűnt, hátránnyal megyünk a szünetre.

Igen ám, de a játékrész utolsó percében Vass Patrik szöglete után Talabér elé pattant a labda, aki szemfülesen kotorta azt a budafoki kapuba. A játékszer megpattant az egyik hazai védőm, így Somogyinak nem volt esélye hárítani, döntetlennél következhetett tehát a folytatás.

A második félidőt remekül kezdtük: Vass Patrik fejjel szerezte meg a labdát az ellenfél térfelén, a játékszer Vass Ádám útjába került, aki elemi erővel bombázott a rövid sarokba. Hat perccel később Kanta növelhette volna az előnyünket, amikor ígéretes helyről lőhetett szabadot, de a labda középre ment.

A 63. percben szinte a semmiből jött a budafoki egyenlítés: a csereként beálló Kovács Dávid kapott remek labdát, és higgadtan gurított a hosszú sarokba.

A bekapott gól után ismét nagyobb fokozatba kapcsoltunk: a 72. percben Katona gyönyörűen ívelt középre, Takács remekül előzte meg az emberét, de csukafejese pontatlan volt. A 80. percben már nem volt menekvés azonban a Budafok számára: Deutsch ugratta ki Vass Patrikot, aki a kapust kicselezve a kapufáról lőtt a hálóba.

Az utolsó tíz percben már okosan, taktikusan őriztük az előnyt, így nehéz mérkőzésen ugyan, de három ponttal utazhattunk haza Budafokról.

Feczkó Tamás:Gratulálok Gálhidi mesternek, hiszen látszik az elvégzett munka a csapatán, rá is szolgáltak volna az egy pontra. Olyan játékosokkal dolgozom együtt, akik minden körülményhez tudnak alkalmazkodni, és megoldják az előttük álló feladatokat.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!