Atlétika
Magyari Zoltán

Fucsovics Márton mától az MTK Budapest sportolója (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.08 Frissítve: 2019.04.08 Tenisz

Klasszis teniszezővel erősített klubunk.

Az MTK Budapest jelentősen erősített, ugyanis klubunkba igazolt az ország legjobb férfi teniszezője, Fucsovics Márton – jelentette be egyesületünk elnöke dr. Deutsch Tamás a hétfői, Budai Tenisz Centrumban tartott sajtótájékoztatón.

– Hosszú évekre szóló megállapodást kötöttünk Mártonnal, és bízunk benne, hogy klubunk segítségével, az eddig is fantasztikus eredményeket felmutató pályafutása további csodálatos sportsikerekkel gazdagodhat. Túlzás nélkül állíthatom, hogy Fucsovics Márton világhírű magyar, hiszen olyan sportágban jutott el a világranglista 31. helyére, ahol sok millió sportoló küzd azért, hogy a legjobbak közé tartozzon – mondta dr. Deutsch Tamás.

Marci már juniorként berobbant a köztudatba, hiszen 2009 szeptemberében párosban megnyerte a US Opent, majd 2010-ben, egyesben Wimbledonban szerzett Grand Slam győzelmet.

A felnőttek között – a nyíregyházi születésű klasszis 2017-ben játszhatott először ATP-tornán negyeddöntőt, ekkor a selejtezőből menetelt a nyolc közé. 2018-ban érte el legnagyobb sikereit: az Ausztrál Openen a negyedik körig meneteltjutott, majd Genfben megszerezte első tornagyőzelmét. 2019 március elején már a 31. helyen állt az ATP világranglistán, ami karrierje legjobbja.  

Marci a következőképpen összegezte a klubváltást

– Köszönöm a lehetőséget, hogy az MTK Budapest csapatának tagja lehetek. Igyekszem a jó eredményeimmel meghálálni a bizalmat. Nem vagyok a szavak embere, ezért igyekszem a nagyobb versenyeken, a pályán megmutatni, mit tudok. Csak a teniszre fogok koncentrálni ezen túl is, hiszen nekem ez a dolgom.

Újdonsült klasszisunk arról is beszámolt, hogy fog kinézni az elkövetkezendő időszak számára.

– Egy hete elkezdtem a salakpályás felkészülést, immáron új edzőmmel, Olivier Taumával. Az első versenyem Monte Carlóban lesz, majd Barcelonában, Madridban és Romában is pályára lépek, illetve visszamegyek Genfbe, megvédeni a címemet. Ugyan a salak nem áll a szívemhez olyan közel, de a tavalyi szezon végére versenyt is sikerült nyernem, és a Roland Garroson is mentem egy kört. Ha ugyanannyi pontot gyűjtenék, mint a múlt esztendőben, nagyon boldog lennék – zárta egyesületünk új igazolása.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!