Atlétika
Nagy Marcell

Formaidőzítésből ötös (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.05.18 Frissítve: 2018.05.18 Labdarúgás női

A szezon talán legjobb játékával győztünk a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 1-3 (1-0)
Kocsis Sándor Sportközpont, 300 néző
Vezette: Urbán Eszter

FTC: Németh J. – Mosdóczi, Szeitl, Zlidnis, Szabó V. – Csiki – Poljak, Fenyvesi, Bognár E. – Kocsán, Bulatovics
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Papp D., Farádi-Szabó – Nagy L. (Kós, 93.), Csányi D., Szabó Zs. (Szabó D., 90.) – Berman (Mátyás, 69.)
Vezetőedző: Szabados György

Gólok: Bulatovics (3.), ill. Csányi (47., 92.), Mátyás (84.)
Sárga lap: Kocsán (24.), Zlidnis (81.), ill. Csányi (55.)

Csütörtök délután a Kocsis Sándor Sportközpontban rendezték a JET-SOL Liga döntőjének első mérkőzését. A fináléban – csakúgy, mint egy évvel korábban – a Ferencváros és az MTK Hungária FC mérte össze erejét. A papírforma ezúttal is a zöld-fehérek mellett szólt, ugyanakkor Szabados György tanítványai már 2017 tavaszán is bizonyították, fittyet hánynak az oddsokra.

Ezzel együtt rémálomszerűen kezdődött a találkozó: a 3. percben Demeter hazaadását követően Szőcs Réka rövid passzát Szladana Bulatovics fülelte le, majd gurított az üresen tátongó kapuba (1-0).

A folytatásban is többnyire a Ferencváros birtokolta a labdát, de igazi veszélyt a mi kontráink jelentettek: a 17. percben Csányi törhetett egyedül a kapura, de lövését a keresztléc hárította. A játékrész derekán aztán Nagy Lilla egyenlíthetett volna remek kontra végén, de közeli próbálkozása elkerülte a kaput.

Hiába tehát az ígéretes próbálkozások, végül egygólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész szerencsére ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: a 47. percben Szabó Zsuzsa játszotta meg Csányi Diát, aki 16 méterről kilőtte a hosszú alsót (1-1).

Az egyenlítés után vérszemet kaptak a mieink, egyre-másra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb kontrákat, de a második gól csak nem akart megszületni.

A hajrához közeledve aztán megtört a jég: a 84. percben Turányi Lilla fantasztikus indítását követően a csereként beálló Mátyás Noémi törhetett kapura egyedül, és higgadtan emelt Németh Júlia fölött a hálóba (1-2).

A hátralévő időben a Ferencváros mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, amit szerencsére ki is tudtunk használni: a 92. percben Tóth Barbara lódult meg a jobb szélen, centerezésébe Németh csak belekapni tudott, a lecsorgó labdát pedig Csányi becsúszva a kapuba továbbította, eldöntve ezzel a mérkőzés végkimenetelét (1-3).

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása tehát 1-0 a javunkra, ám nem szabad elbízni magunkat, most jön csak a neheze. Május 24-én, csütörtökön látjuk vendégül a zöld-fehéreket az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, elkél majd a biztatás!


(Fotó: Sajó Dóra)

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!