Kézilabda
Poczetnyik Luca

Fizikálisan és mentálisan is feltöltődött

Publikálva: 2020.06.07 Frissítve: 2020.06.06 Karate

Klubunk karatékájával, Sterck Laurával csevegtünk az utóbbi hónapok kihívásairól, valamint a közelgő versenyekről.

– Hogy bírtad az elmúlt periódus megpróbáltatásait?

– Egész jól, hiszen volt hely, ahol tudtam készülni az egyik versenyzőtársammal és az edzőmmel. Picit legalább ki tudtam szakadni a megszokott hétköznapokból, így sikerült fizikálisan és mentálisan is feltöltődni. Sok időt töltöttem a kutyusommal, ő nagyon örült, hogy nem utazgattam végre versenyekre, mert így több időnk maradt sétálni és túrázni.

– Hogy zajlottak az edzések?

– Az egész tervet újra kellett írni, mert nem versenyekre készültünk, ezért alapozó időszakot kezdtünk. Napi egy edzés volt, hogy erőben fejlődjek és fenntartsuk a formát.

– Mit tudsz a lehetséges versenyekről?

– A nyári viadalokat és az egyetemi Európa-bajnokságot lefújták. Láttam, hogy október második hétvégéjén Lengyelországban már lesz verseny, de például a világbajnokság még kérdéses.

– Mit szóltál az olimpia halasztásához?

– Eleinte szomorú voltam, hiszen rengeteget készültem rá, és még hátra volt a kvalifikációs verseny, ráadásul egyre jobb formában voltam. Ugyanakkor számomra nem előnytelen a halasztás, hiszen katában idő kell ahhoz, hogy beérjen a versenyző, ezért a plusz év pozitív is lehet.

– Hogyan tudsz kvótát szerezni?

– Összesen négy olyan verseny lesz, amin még pontokat lehet gyűjteni, ezeken kellene minél előrébb végezni, vagy a júniusi viadalon megcsípni az első három hely egyikét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!