Kézilabda
Kobela Tamara

Felnőttskalp (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.08.22 Frissítve: 2016.08.22 Taekwondo

A Brüll akadémista, Patakfalvy Luca mesélt az U21-es Eb tapasztalatairól az utanpotlassport.hu-nak.

Patakfalvy Luca tizenöt éves kora ellenére tavaly megnyerte a junior Európa-bajnokságot, idén pedig az U21-es kontinensviadalon szerzett ezüstérmet. 

– Nekem a fő versenyem az idén a junior-világbajnokság, így igazából ezt csak felkészítő versenynek szántuk, már csak azért is, mert talán én voltam a legfiatalabb résztvevő – mesélte az MTK Budapest taekwondósa. – Még a tizenhatot sem töltöttem be, így örülök az ezüstnek, bár arany is lehetett volna, ha kijön a csúcsformám. De azt a vb-re időzítem.

Luca Groznijban a negyeddöntőben Krisztina Szavlukot, a legjobb négy között pedig a felnőtt világranglistát vezető, ciprusi Kiriaki Kottukit győzte 5-1-re.

– Bennem volt a kétely, hogy a sokkal tapasztaltabb ellenfelemet le tudom-e győzni, de igyekeztem arra gondolni, hogy lépésről lépésre haladva sikerülhet – emlékezett vissza Luca. – Ő viszont biztos volt benne, hogy a zöldfülű junior ellen nem lehet gondja, így aztán bosszankodott, amikor nem jöttek be a számításai. Tulajdonképpen a saját fegyverével vertem meg: támadott, én pedig beszúrtam egy-egy pontot. Ezzel pedig nem tudott mit kezdeni, és nyertem 5–1-re.

A döntőben az orosz Regina Szahautgyinova ugyan le tudta győzni Lucát, de így sem érheti szemrehányás az MTK Budapest taekwondósát, aki 15 évesen szerzett ezüstérmet a 21 évesek mezőnyében. 

Az Eb után, de még az őszi világbajnokság előtt persze a pihenésre is szakított időt az ifjú taekwondós.

– A szeptemberi alapozás előtt három hét szabadságot kaptam, amelyet a Balatonon, illetve a hozzánk látogató amerikai unokatestvéreimmel töltök, szóval, nagyon jól telik.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!