Kézilabda
Török Lilly

Ezüstérmet szerzett a magyar férfi kardcsapat

Publikálva: 2019.11.17 Frissítve: 2019.11.17 Vívás – kard

Gyakorlatilag zsebben a tokiói repülőjegy.

Jó, a dél-koreaiak ellen ezúttal sem sikerült. Azonban ettől eltekintve egészen kimagaslóan teljesített a Szilágyi Áron nélkül, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összeállításban pástra lépő magyar férfi kardcsapat a kairói olimpiai kvalifikációs világkupán. A mieink ezüstérmet nyertek, ami a további eredmények alakulását figyelembe véve azt is jelenti, hogy akad olyan „matek”, mely alapján nem jut ki a magyar kardcsapat Tokióba, ám ehhez olyan eredmények „kellenének”, melyeknek semmiféle realitásuk nincs… Úgyhogy: a virtuális repülőjegy már zsebben, a többi idő kérdése!

Pedig nem volt könnyű dolga a mieinknek, pontosan tudtuk, hogy a Georgia elleni nyolcaddöntő nem lenne sétagalopp a szezont később kezdő Áronnal sem, hát még nélküle… Ám Szatmári Andris igazi vezéregyéniségnek bizonyult, és az utolsó körre Decsi Tomi és Gémesi Csanád is hozzátette, amit kellett, így 45-40-re nyertünk. Csakúgy, mint a budapesti világbajnokságon, ezúttal is Irán következett a negyeddöntőben. Egyetlen megingást leszámítva domináltuk a mérkőzést, a 45-39-es végeredményt végig vezetve hoztuk.

Ám az igazi bravúrt az elődöntő hozta. Az örök rivális, legerősebb összeállításban felálló olaszok ellen Decsi Tomi szinte szárnyalt, de pluszt hozott Csanád és Andris is, így a nap legnagyobb különbségű győzelmét aratták a mieink, 45-37 lett a vége, bravó! A döntőben „természetesen” Dél-Korea következett, amelynek soraiban az idei világbajnok Oh Szanguk és a világklasszis Gu Bongil mellé visszatért a tavalyi vb-aranyérmes Kim Dzsunghvan is. Nem gyenge trió… Nem is sikerült meglepni őket, ám kritika ezért sem érheti a fiúkat, a vége szorosnak mondható 41-45 lett. De ez az ezüstérem nagyszerű siker, válogatottunk ezzel megerősítette második helyét az olimpiai kvalifikációs rangsorban, gratulálunk! 

Decsi András, a válogatott vezetőedzője a verseny után így nyilatkozott a hunfencing.hu-nak: – Jó volt végigélni, végignézni, végigizgulni ezt a napot. Áron nélkül is nagyszerűen, igazi csapatként teljesítettek egész nap a fiúk. Az egyéni ezúttal másodlagos volt az olimpiai kvalifikációs csapatverseny okán, és nem csak a számunkra. Ma viszont nagy meccsek voltak… Kezdtünk rögtön Georgiával, amellyel alig több mint egy éve még világbajnoki bronzmeccset vívtunk. Ráadásul a pást mellett az az olasz Martilotti fogadott bennünket, aki a budapesti vb-döntőt vezette… De ez sem zavarta meg a srácokat, mindenki nagyon jól teljesített, az elődöntőben a szokásos olasz cirkuszt is nagyszerűen kezelték. Dél-Korea ellen is szoros meccset vívtunk a döntőben, mondom, nagyon jó kis nap volt a mai. És tény, ezzel egészen közel kerültünk a tokiói kvalifikációhoz, már csak a pontot kell az i-re feltenni!

Férfi kardcsapat-világkupa, Kairó, 26 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország–Georgia 45-40 (Szatmári +8, Gémesi -1, Decsi -2).

Negyeddöntő: Magyarország–Irán 45-39 (Gémesi +6, Szatmári +3, Decsi -3).

Elődöntő: Magyarország–Olaszország 45-37 (Decsi +5, Gémesi +2, Szatmári +1).

Döntő: Magyarország–Dél-Korea 41-45 (Gémesi 0, Iliász -1, Szatmári -3).

Végeredmény: 1. Dél-Korea, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Navarrete József, Gulácsi Ferenc, Gárdos Gábor), 3. Olaszország.

Ezüstérmet szerzett a magyar férfi kardcsapat

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!