Karate
Sterck Laura

Ezüst és bronz a végére

Publikálva: 2019.02.03 Frissítve: 2019.02.03 Rövidpályás gyorskorcsolya

Két váltónk is dobogóra állhatott.

A 2000 méteres vegyesváltó fináléjában Liu Shaolin Sándor ezúttal is pihenőt kapott, azaz Jászapáti Petra, az MTK Budapestet erősítő Bácskai Sára Luca és Burján Csaba mellett ezúttal is klubunk juniorkorú sportolója, Sziklási András kapott helyet a magyar négyesben.

Jászapáti a rajtot követően az élre állt, de előbb az oroszok, majd a dél-koreaiak előzték meg a magyarokat, akik viszont biztosan őrizték harmadik helyüket, mert a britek kissé leszakadtak az erős tempóban. A hajrában a győzelemért harcoló két kvartett befutó embere összeakadt, a zsűri pedig az eset kapcsán kizárta a dél-koreaiakat, így a magyar váltó ezüstérmesként zárt, egyúttal a vk-pontversenyben feljött a második helyre az éllovas kínaiak mögé.

A világcsúcstartó férfi stafétát Liu Shaoang hiányában is három MTK-s sportoló erősítette Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex, Krueger Cole személyében, míg a negyedik ember Burján Csaba volt.

Az 5000 méteres verseny első felében az utolsó, negyedik helyen „utazott”, mígnem 21 körrel a vége előtt Japánt megelőzve feljött harmadiknak. A további előretörésre viszont már nem volt lehetőség, mivel Varnyú kicsúszott. A magyarok negyedikként értek célba, de az egyik váltásnál a kínaiak és a kanadaiak összeakadtak, a bírók pedig az ázsiaiakat megbüntették, így a németországi vk-állomást a magyarok bronzéremmel zárták, amellyel megőrizték vezető helyüket a szám vk-pontversenyében.

Egyéniben az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor szerepelt a legjobban, aki 1000 méteren negyedik lett. Az egyesületünk 23 éves sportolója ezúttal a szokottnál jóval nehezebben küzdötte magát a fináléba, ugyanis a negyeddöntőben mindössze nyolc, az elődöntőben pedig tizenegy ezreden múlt, hogy futamában másodikként tovább tudott lépni.

A legjobbak között viszont magabiztosan versenyzett, egy apró hiba miatt mégis lecsúszott a dobogóról, s negyedik lett. Liu Shaolin sokáig a második helyen korcsolyázott, majd négy körrel a vége előtt az élre állt, de egy körrel később megbotlott, emiatt elveszítette lendületét, így négy riválisa közül három is megelőzte, csak a már korábban elesett Charles Hamelin maradt mögötte.

A győzelmet Park Dzsi Von szerezte meg, aki duplán örülhetett, mivel egyrészt így Drezdában a férfiaknál mind a négy egyéni számot dél-koreai versenyző nyerte, másrészt sikerével ezen a távon átvette a vezetést a vk-pontversenyben a pénteki selejtezőben kézközépcsonttörést szenvedett Liu Shaoangtól. A szám vk-címvédőjeként bátyja, Liu Shaolin negyedik helyre jött fel a mostani szereplésével.

A vk zárófordulóját jövő hétvégén Torinóban rendezik, az idény pedig március 8. és 10. között a Szófiában sorra kerülő világbajnoksággal zárul.

Forrás: MTI

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!