Kézilabda
Kobela Tamara

Ezt írta az újság 115 éve (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.03.22 Frissítve: 2020.03.22 MTK Budapest

Az első bajnoki cím, melyet labdarúgóink nyertek.

A Nemzeti Sport 1905. január 8-án megjelent száma így ír: (szó szerint, az akkori helyesírási szabályoknak megfelelően):

Bajnokcsapatunkat a Magyar Testgyakorlók Körének csapatát mutatjuk ma be olvasóinknak.

Mikor az MTK 1902-ben először szerepelt a másodosztályú bajnokságban, már feltűnt nyugodt, szép összjátéka, melynek a baloldali két csatár, Káldor és Herquet voltak a kezdeményezői. 1902 őszén lépett be a csapatba Pozsonyi Imre, a mostani középfedezete és kapitánya. Ettől kezdve az ő vezetése alatt rohamosan fejlődött a csapat. 1903.-ban a 33FC-al szemben elért 2:2 arányú osztályozó mérkőzése alapján bekerül az első osztályba s a bajnokságban mindjárt a harmadik helyre küzdi fel magát.

Legnagyobb feltűnést ez évben az 1902. évi bajnokcsapat, a BTC. fölött aratott 3:1 arányú szép győzelme keltett.

1904-ben komoly jelöltje volt a bajnokságnak, melyet meg is nyert. Szép fényt vet a csapatra az, hogy az utolsó három évben majdnem változatlan összeállításban játszott s mindössze alig veszített két játékost. Nagy érdeme van ebben a csapat kitűnő vezetőségének, különösen pedig Kertész Sándor football-kapitánynak, ki munkát és fáradságot nem kímélve, vezette a csapat ügyeit.

Emlékezzünk meg az 1904-ben bajnoki címet nyert csapat tagjairól!

Sebő – Révész Béla, Nagy Ferenc – Kürschner Izidor, Pozsonyi Imre, Saár Izidor – Frank Imre, Károly Jenő, Hoffer István, Steiner Rezső, Káldor Lipót.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!