Taekwondo
Patakfalvy Luca

Ez történt nyáron

Publikálva: 2019.08.27 Frissítve: 2019.08.28 Sakk

Klubunk sakkozói nem (csak) pihenéssel töltötték a nyarat.

A Strasbourg-ban rendezett, júliusi nyílt versenyen a Koltai család vett részt: Dóri sikeresen szerepelt az A-csoportban (25. hely, + 50 élő), Anna pedig a C-ben (9. hely + 20 élő).
Vaujanyban a hagyományos, kilencfordulós Openen jól játszott Gehér Koppány (16. hely, +46 élő), Fodor Balázs (34. hely, +8 élő), Kálóczi Kristóf (39. hely, +26 élő) és ifj. Farkas Ottó is (60. hely, +7 élő).
A Németországban rendezett Godesburg Openen Surányi Pál 2399-es teljesítménnyel 2. lett, és értékszámát 53-mal növelte.

A magyar rapid bajnokságon, Ajkán is több MTK-s vett részt a 145 fős, erős mezőnyben: 31. helyet ért el Kovácsy Barnabás, és így Karácsonyi Gellért és Borhy Marcell mögött ő lett a harmadik legjobb ifi. Rapid értékszámát 84-gyel növelte. 35. lett Marosi Levente, aki két nagymestert is legyőzött, és szinte végig az élmezőnyben játszott. Vele azonos pontszámmal 48. lett Laza Szabolcs, akinek jó gyakorlás volt ez a verseny. Öngüt Tamás Günes a 64. helyen végzett, érdekesség, hogy ugyancsak 64 a rapid értékszámnyerése is.

Nagytapolcsányban Juhász Ágoston a 13. helyen végzett, és 15-tel növelte értékszámát. Az Első Szombat júliusi versenyén Öngüt Tamás 8 élőt szerzett az IM-csoportban.

Mindig sok MTK-s indul a közkedvelt, Balatonalmádiban rendezett openen. A harmadik helyet idén új tagunk, Öngüt Tamás Günes szerezte meg, és 85-tel gyarapította értékszámát. Gehér Koppány jó hajrával 24 élőt nyert. Kiválóan játszott Fodor Kornél (+49), Varga Boldizsár (+51) és Forgács András (+ 32). A B-csoportban Géczi-Zajzon Kristóf megkezdte nagy nyárvégi menetelését (+22).

Püspökladányban Tóth Lili (+8) gyarapította pontjai számát.
A Hóbagoly-kupán Téglás Balázs 2. helyet ért el (+3), Czumbel Péter lett a 3. (+30). Eredményesen játszott Neszményi Zoltán is (+3).
A pozsonyi korosztályos EB-n Tóth Lili a 10 éven aluli lányok csoportjában a 12., Kiss Inez a 8 éves lányoknál a 33., Gehér Koppány az U16 fiúcsoportban a 36., Öngüt Tamás Günes ugyanebben a csoportban a 44. helyen végzett.
A fáradhatatlan Tóth Lili a pécsi versenyen, augusztusban 25 élővel lett gazdagabb.
A veszprémi nyári openen Varga Boldizsár a 7., Gergely Dani a 31. helyen végzett, Mindketten jelentősen növelték értékszámukat.
Lakitelken, a Sakkozó magyarok világversenyén Kardos Levente a 30. helyen végzett, és 48 élőnyereséget könyvelhetett el.

A hagyományos, augusztus végi Budapest Openen az A-csoportban kilencedik helyen végzett Virág Bálint, a tizediken Fodor Balázs. Bálint végre újra 2100 fölé került! Kiválóan játszott Michael Yip (14. hely, +15 élő) is. Szalay-Őcsák Bánk megjött a nyaralásból, és rögtön 38 élőt szerzett. Új igazolásunk, a 10 éves Mátyássy Lázár remek versenyzéssel 74-gyel növelte pontjainak számát. A B-csoportot Géczi-Zajzon Kristóf nyerte, és ezzel átlendült az 1600-as vonalon.

Ezzel egyidőben zajlott a nagy bécsi nyílt verseny. Itt két újonnan igazolt külföldi játékosunk szerepelt jól. A 10 éves kirgiz Szultan Csubakov 110-zel növelte értékszámát, és szeptemberre 2150 fölé kerül. Ő majd az NB II-ben csillogtathatja tehetségét. A 17 éves osztrák Felix Blohberger, aki reményeink szerint NB I-es csapatunk egyik erőssége lesz, 13. lett a 400 fős versenyen.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!