Atlétika
Jankovics Dániel

Ez történt július 22-28. között

Publikálva: 2019.07.29 Frissítve: 2019.07.29

Az elmúlt hét sportsikereiből szemezgettünk.

Befejeződött a budapesti vívó-világbajnokság, melynek utolsó napján a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat az előkelő ötödik helyen zárt. A magyar lányok Románia és Lengyelország legyőzésével jutottak a negyeddöntőbe, ahol – a favorit olaszoktól – szoros vereséget szenvedtek. Márton Annáék azonban hamar talpra álltak, előbb a kínaiakat, majd az ukránokat múlták felül, és szerezték meg az ötödik helyet.

Az MTK Budapest teniszezői sem pihentek. Fucsovics Márton a nyolcaddöntőig jutott a hamburgi salakpályás tornán, ahol az első kiemelt Dominic Thiem két szettben búcsúztatta. Babos Tímea a San José-i WTA-verseny selejtezőjét vette sikerrel. A világranglistán 126. Babos  három játszmában bizonyult jobbnak az amerikai Katrina Scottnál. Piros Zsombor, a hamburgi U21-es meghívásos tornán szerepelt, amelyet a lengyel Michalski, döntőbeli legyőzésével meg is nyert.

Női kézilabdacsapatunkhoz szerdán aláírt a Ferencváros és a válogatott korábbi kiválósága, Zácsik Szandra. A 29 éves játékos friss anyukaként tér vissza a pályára, ahol vezére szeretne lenni a kilencedik helyet megcélzó kék-fehér együttesnek.

Labdarúgócsapatunk szombaton utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az Újpest FC ellen. A találkozó egyetlen gólját Vass Patrik szerezte, ráadásul nemcsak a győzelemnek, hanem a biztató játéknak is örülhettünk.

A hétvégén a Lantos Mihály Sporttelepen atlétáinknak szurkolhattunk. Szombaton Moravcsik Angéla gerelyhajításban szerzett ezüstérmet, Krizsán Xénia pedig magasugrásban zárt bronzzal. Vasárnap a szélsőséges időjárás miatt több versenyszámot meg sem rendeztek, de két érem erre a napra is jutott. Szabó Diana rúdugrásban lett második, míg Petz Barnabás gerelyhajításban elért 67.16-os kísérletének köszönhetően állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Kajakosaink, kenusaink is kietettek magukért: a szolnoki országos bajnokságon elmúlt hét év legjobb szereplésével zárt az MTK Budapest.

Zárásként a zágrábi cselgáncs Grand Prix-n Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, annak ellenére, hogy hihetetlenül fárasztó szezonon van túl.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!