Kézilabda
Poczetnyik Luca

Európa legjobbjai lettünk

Publikálva: 2019.08.12 Frissítve: 2019.08.12 Maccabi

Remekül teljesített a magyar csapat az Európai Maccabi Játékokon.

A magyar csapat 49 aranyérmet szerzett, ami minden rekordot megdöntő teljesítmény. Arról nem is beszélve, hogy összesen 100 éremmel gyarapodott küldöttségünk.

A 28 ezüst és 23 bronz azt is jelenti, hogy a 42 résztvevő ország között a második legeredményesebb delegáció lettünk.  Egyedül az Egyesült Államok volt hatékonyabb: 75 aranyéremhez jutott, és összesen 155 medállal térhetett haza.

– Komoly sportértékű mérkőzéseket láttam, és különösen annak örülök, hogy az általában dobogós bridzsversenyzőink hosszú évek küzdelme után most először aranyat tudtak nyerni. De annak is örülök, hogy a junior- és felnőtt-vízilabdacsapatunk, visszavágva a korábbi vereségekért, kiváló játékkal az élen végzett – fogalmazott Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke, a szervezőbizottság társelnöke.

A „legek Európai Maccabi Játékának” nevezte a mostanit Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője, aki büszkén hangsúlyozta:

– A száz éremmel a legeredményesebb európai nemzet lett a magyar, olyan népesebb és tehetősebb országok küldöttségét megelőzve, mint Németország vagy Nagy-Britannia.

Forrás: maccabi.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!