Atlétika
Krizsán Xénia

Érmet szeretnének hozni a téli olimpiáról (2. rész)

Publikálva: 2016.09.21 Frissítve: 2016.09.20 Rövidpályás gyorskorcsolya

A rövidpályás gyorskorcsolyázó, felnőtt világbajnok Liu Shaolin Sándorral és testvérével, a szintén világbajnoki érmes Liu Shaoanggal beszélgettünk. Az interjút két részben közöljük. A másodikban a Brüll Alfréd akadémista, Liu Shaonang értékeli a lezárult időszakot, és beszél terveiről.

– Fantasztikus évet zártatok, mondhatjuk, hogy nemcsak évet, hanem szezont, hiszen a magyar rövidpályás gyorskorcsolyasport legeredményesebb évada van mögöttetek. Nyilván beszélgettetek egymással arról, hogy mi lehet az oka, hogy ennyire sikeresek tudtatok lenni ti ketten?

– Mind a ketten megkaptuk a kellő támogatást a klubtól, a családtól, az edzőktől, a barátoktól és én még a Brüll Alfréd Akadémiától is. Borzasztó nagy kitartás kellett ehhez az egészhez, az eredményekhez, de szerencsére ez mindkettőnkben megvan.

– Annak ellenére, hogy nagyon fiatal vagy, tudod tartani a lépést a bátyáddal, hiszen ezüst- és bronzérmeket tudtál szerezni. Az ő eredményei téged is motiválnak?

– Köztünk három év van, és amikor ő ilyen fiatal volt, nem voltak ilyen eredményei, persze sportági szinten még nem is tartottunk ott, ahol most, de engem az motivál, hogy egyszer én is világbajnok tudjak lenni. Lehet, hogy én is abban az életkorban fogom elérni azt a dicsőséget, amikor ő.

– Gondolsz már az olimpiával? Voltatok világbajnokságon, Európa-bajnokságon, rengeteg világkupán indultatok szép sikerekkel, de a sportolóknak azért a legnagyobb cél az olimpia.

– Nekem lassan mindenhonnan van érmem, Európa-bajnokságról, világkupáról, junior- és felnőtt világbajnokságról, ifjúsági olimpiáról, és igen, mondhatjuk, hogy már csak az olimpiai hiányzik, ez az egy darab még nincs meg. Még nem tudom, hogy mi lesz a jövőben, de mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeres legyek az olimpián.

– Hogy telt a nyár? Mennyit tudtatok pihenni, hiszen belecsusszant a három hetes Calgary edzőtábor?

– A világbajnokság után volt kisebb pihenőnk, és utána már szinte repültünk is Kanadába. A nyarunk nagy részét ott töltöttük, most meg már itthon készülünk, de azért volt idő pihenésre is.

– Szeptember végén, október elején kezdődik a szezon az országos bajnoksággal, aztán jönnek a világkupák. Milyen állapotban vagy?

– Most úgy érzem, hogy nagyon sokat tudtam fejlődni tavalyhoz képest. Erősebbnek is érzem magam, technikailag is sokat léptem előre, és úgy hiszem, jobb leszek jövőre is. Azt a minimumot meg fogom tartani, amit tavaly hoztam, de a céljaim komolyabbak...

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!