Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

EMG 2019

Publikálva: 2017.06.09 Frissítve: 2017.06.09

A kormány döntött a 2019-es budapesti Maccabi Európa Játékok megrendezéséhez szükséges sportlétesítmény fejlesztések támogatásáról.

A 2019-es budapesti Maccabi Európa Játékok Szervező Bizottsága örömmel üdvözli a kormány támogató döntését, amely lehetővé teszi a Játékok lebonyolításához szükséges infrastrukturális beruházások megvalósítását. A fejlesztések egyben az MTK Budapest sportegyesület utánpótlásképzésének korszerű sportlétesítmény feltételeit is megteremtik.

A Kerepesi úti, egykori Michelin gumigyár területén, a Salgótarjáni úti MTK edzőpályákon és a Józsefvárosi pályaudvar területén fekvő ingatlanokon valósulnak meg a fejlesztések, így a 2019 nyarán megrendezésre kerülő Maccabi Európa Játékok megrendezésének minden szükséges infrastruktúrális feltétele biztosított, a létesítmények határidőre elkészülhetnek.

A kormány határozata alapján – három év alatt – nem több, mint 30.090.618.000.- Ft-ból készül el a sportlétesítmény-együttes. Az új sportkomplexumok a hazai zsidó és nem zsidó közösségek számára fognak hosszú távon oktatási, sportolási és szórakozási lehetőségeket biztosítani.

Az Európai Maccabi Játékok hazánk történetének eddigi legnagyobb multisporteseménye.  A Játékokon negyven ország mintegy háromezer sportolója veszt részt.

A Játékok után az MTK Budapest sportegyesület vagyonkezelésébe kerülő létesítmények a budapesti sportélet új fellegváraként működhetnek, új lehetőségeket biztosítva azt MTK utánpótlás-nevelő munkájának.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!