Kézilabda
Farkas Johanna

Elfogytunk a végére

Publikálva: 2016.12.21 Frissítve: 2016.12.21 Röplabda

A Nyíregyháza jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest 3-1 ( –23, 13, 17, 11) 
Continental Aréna
Vezette: Mezei, Suba

Fatum-Nyíregyháza: Leidgeb, G. Francesco, Vacsi, Szombathelyi, Villám, Fernandez
Csere: I. Francesco (liberó)
Vezetőedző: Horváth András

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Tímár E. (liberó), Kilyénfalvi, Lesi,
Vezetőedző: Alberto Salomoni

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az MTK Budapest a Fatum-Nyíregyháza otthonába látogatott. A párharc első mérkőzését Horváth András együttese nyerte 3-2-re a Városmajorban, így a kék-fehéreknek mindenképpen nyerniük kellett volna a továbbjutáshoz.

Az első játszma kifejezetten ígéretesen kezdődött: a vendégek korán magukhoz ragadták a kezdeményezést, remekül mezőnyöztek, és a nyitásfogadások is jól mentek. A második technikai szünetben már három pont volt a kék-fehérek előnye, de a Nyíregyháza nem adta fel, így 17-16-nál már Alberto Salomoninak kellett időt kérnie. Az olasz mester szavai nyitott fülekre találtak, tanítványai szinte azonnal visszaszerezték a vezetést, amelyet meg is tartottak a játékrész végéig (23-25).

Az első – remekül sikerült – szettet követően azonban az elmúlt kevesebb mint három hét alatt hat meccset játszó kék-fehéreken kiütköztek a kimerültség jelei: egyre több pontatlanság, nyitásrontás jellemezte a fővárosiak játékát. Bár a vendégeket szemmel láthatóan frusztrálták saját hibáik, a szellemi, illetve fizikai fáradtság egyszerűen gúzsba kötötte őket.  

Horváth András három légióssal és válogatottakkal felálló együttese így könnyen egyenlített, majd fordította meg a mérkőzést a hősiesen küzdő vendégekkel szemben. A Fatum-Nyíregyháza kettős győzelemmel, mindenképpen megérdemelten jutott az Érden rendezett négyes döntőbe.

Az MTK Budapest játékosaira most két hét pihenő vár, aztán készülhetnek az UTE elleni találkozóra. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!