Kézilabda
Török Lilly

Élezik a pengét (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.01.24 Frissítve: 2019.01.24 Rövidpályás gyorskorcsolya

Holnap kezdődik a rövidpályás gyorskorcsolyázók junior-világbajnoksága Montrealban, ahol hazánkat nyolc versenyző képviseli - közülük hatan az MTK Budapest versenyzői.

Hamar elindultunk, hiszen a versenyzőknek pihenésre van szüksége a megmérettetések előtt, illetve az is fontos szempont, hogy kipróbálják a jeget, és megszokják a környezetet. Itt Montrealban ugyanis mínusz 25 fok van jelenleg – kezdte beszámolóját Szabó Krisztián, a rövidpályás gyorskorcsolyázók utánpótlás-válogatottjának vezetője. – Nyolc versenyzővel érkeztünk: Somogyi Barbara, Túri Anna, Tóth Eszter és Dobrán Fanni, valamint Tiborcz Dániel, Sziklási András, Bontovics Balázs és Talabos Attila képviseli országunkat. Fiataljaink nagyon elszántak. Mindenki nagyon várja már, hogy jégre léphessen. Barbi különösen jó formában van, a múlt hétvégi felnőtt Eb-szereplése után a napokban élete egyik leggyorsabb körét futotta az edzésen.

A juniorok várakozása persze érthető: hosszú út áll a short trackesek mögött. A felkészülés még tavaly áprilisban kezdődött a versenyzők számára, idei szezonjuk célversenye pedig egyértelműen a mostani világbajnokság.
Az elmúlt időszakban is igyekeztünk sportolóinknak minden lehetőséget megteremteni a színvonalas munkavégzéshez, ők pedig hétről hétre javuló tendenciát mutattak. Sőt, mióta itt vagyunk, egyre jobb formába lendülnek: köridőiket nézve látható, hogy legjobb versenyzőink stabilan hozzák az európai élvonal szintjét. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a világviszonylatban – tette hozzá Szabó Krisztián.

Az elmúlt pár napban a magyarok már felmérték a leendő ellenfeleik teljesítményét is, a Szabó Krisztián vezette együttes azonban reálisan áll hozzá a világbajnoksághoz és a rájuk váró versenyekhez.
Folyamatosan az lebeg a fiatalok szeme előtt, hogy a lehető legjobban teljesítsenek, kihozzák magukból a maximomt. Pontos célokat akkor tudunk megfogalmazni, ha látjuk a végleges nevezéseket, illetve a sorsolást. Minden versenyszámban 3-3 versenyzőnk indulhat. Egy bizonyos csak: teljes erőbedobással készülünk, hangolódunk, és csiszoljuk a technikát, valamint a pengét, hogy jól szerepelhessünk a vébén.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!