Kézilabda
Koronczai Petra

Egy csapatunk járt sikerrel

Publikálva: 2020.02.12 Frissítve: 2020.02.11 Sakk

Egy győzelemmel és két vereséggel zártuk a fordulót.

MTK Budapest III.–Palota Sakk 11-1

A budapesti csapatbajnokság 8. fordulójában együttesünk magabiztos győzelmet aratott annak ellenére, hogy az összeállítás még a mérkőzést megelőző este sem volt biztos.

Gehér Koppány kihasználta ellenfele fura nyitását, majd simán győzött, míg Buzás Bertalan a nyitás utáni jobb állását váltotta pontra. A harmadik táblán Juhász Ágostonnak kellemetlen napja volt, így sajnos vereséget szenvedett.

Mark Lyell már a nyitás után gyalogelőnybe került, amit rutinosan érvényesített. Szabolcsi János előnyösebb állását a végjátékban pontra váltotta. Fodor Balázs kihasználta ellenfele inkorrekt nyitását, Szent-Varga Fruzsina pedig könnyedén győzött.

Waldmann Iván kellemes nyitási előnyét kamatoztatta, Kocsis József simán nyert, de Pirity-Tamás Gábor, Broderick Tamás és Bokorovics Bertalan is sikerrel járt.

Csapatunk másfél pont hátránnyal második helyen áll.

MTK IV.–Pestszentlőrinc 2,5-9,5

Nagy hidegzuhany, noha ebben az összeállításban nem mi voltunk a meccs esélyesei. Barsi Botond szívós védekezése eredményezte egyetlen győzelmünket. Döntetlent ért el Birovecz Ben Jordán, Gehér László és Szalay-Őcsák Bánk. Géczi-Zajzon Kristóf fölényes, dr. Meskó Bertalan kedvező állást vesztett el.

MTK Budapest V.–HÜSI III. 2-10

Sajnos ezzel az eredménnyel ötödik csapatunk a rájátszásban az alsóházba került. Fiataljaink és rutinosabb játékosaink is küzdöttek, de most az ellenfél erősebb volt. Tóth Rafael jól játszva győzött, döntetlent ért el Szép Janó és Sajbán Máté.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!