Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Debrecenbe kéne menni

Publikálva: 2020.01.14 Frissítve: 2020.01.14 Rövidpályás gyorskorcsolya

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül Bácskai Sára Luca.

Klubunk kiváló rövidpályás gyorskorcsolyázója, Bácskai Sára Luca gőzerővel készül a hazai rendezésű Európa-bajnokságra, igaz, a felkészülése nem volt zökkenőmentes.

Most már jól vagyok, karácsonykor kicsit megbetegedtem, ott némileg megcsúsztam, de kijöttem belőle – mesélte Saci. – Nagyjából 80-90 százalékos állapotban vagyok, de hamarosan lesz ez jobb is.

A rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot január 24-26. között rendezik, amelynek idén a debreceni Főnix Csarnok ad otthont.

Egyéniben még nem tudni pontosan, ki indulhat, a három helyből egy még kiadó – árulta el a célkitűzések kapcsán a 20 éves versenyző. – A váltóval a dobogót tűztük ki célul, de hogy egészen pontosan milyen érmet tudunk szerezni, az csak ott dől el. Általában helyezésekben gondolkozunk, nem időkben, de nem szívesen mennék bele konkrét esélylatolgatásokba, mert addig még bármi megtörténhet.

A világkupa-sorozat első állomásán Saci – saját bevallása szerint – rosszul szerepelt, a másodikon viszont már kijött a lépés, túlszárnyalta a várakozásokat, így egyelőre nem tudni, egyéniben is indulhat-e a magyar közönség előtt.

Valamilyen szinten persze nyomást is jelent, hogy hazai pályán versenyzünk, de mindenképpen pozitívumként kell ezt beépítenünk, hogy adjon kis extra adrenalint. Jó érzés lesz magyar színekben, magyar közönség előtt versenyezni.

2020. január 24-26. Rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság; Főnix Csarnok (Debrecen)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!