Atlétika
Szabó Beatrix

Csiszolódó gyémánt

Publikálva: 2016.09.04 Frissítve: 2016.09.04 Vívás

A Brüll Alfréd Akadémia sportolójával, a párbajtőröző Muhari Eszterrel értékeltük a tavalyi szezont, beszélt terveiről, és elmondta véleményét róla a szakosztály-igazgató is.

Muhari Eszter, újoncként már résztvevője lehetett a kadetek Európa-bajnokságának. Egyéniben a 32 között végzett, tehát nem vallott szégyent, csapatban pedig húzóembernek számított.

– Hogy sikerült a versenyévadod?

– Ha figyelembe vesszük, hogy kijutottam az Európa-bajnokságra, és az országos bajnokságon is jól teljesítettem, akkor nem lehet panaszom a tavalyi szezonomra. Összességében elégedett lehetek.

– Mi jár a fejedben, amikor megnyered valamelyik versenyt?

– Ha érmet akasztanak a nyakamba, az mindig motivál a következőre.

– Hogy telt a nyár?

– Nehezen indult, mert hiányoztak az edzések, de később már jobban éreztem magam, hiszen Balatonszemesen és Tatán is ott lehettem az alapozásokon, utóbbi helyen együtt készültünk a felnőttekkel, és velük is módom volt vívni. Úgy érzem, jó alapot szereztem az idei szezonra.

– Hogy alakul a program?

– Októbertől komolyodik a versenynaptár. Serdülő korosztályban szerepelek, a kadetekhez csak felversenyzek, ahogy néha a juniorokhoz is. Ám a tanév is tartogat fontos eseményeket, hiszen felvételizem, így nagyon meg kell tervezni a napokat, heteket. Mindenképpen a spanyol nyelvet szeretném megtanulni, így lehet, hogy egy év előkészítő vár rám. Jó lenne, ha az iskolát sikerülne összeegyeztetni a sporttal, de azt gondolom, hogy a tanulás – ebben az évben – picit előbbre való.

Az MTK Budapest szakosztály-igazgatója is jó véleménnyel van Eszterről:

– Talán az egyik legnagyobb tehetségünk – kezdi a világ- és Európa-bajnok Várkonyi Marina. – Az a tény, hogy újoncként kijutott a kadet Európa-bajnokságra, nagyon sokat elmond. Minden bizonnyal idén is kerettag lesz a kontinensviadalon és a világbajnokságon is. Sorra nyerte az Olimpici versenyeket, a kadet előválogatókon két döntős helyezése volt. Most is második és harmadik helyen áll a kadet- és juniorranglistán. Az iskolában és a tréningeken is nagyon szorgalmas. Már három hete dolgozik, előtte több edzőtáborban is volt, így ő készen áll az idei megmérettetésekre.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!