Atlétika
Jankovics Dániel

Csehországban és Cipruson is küzdöttek

Publikálva: 2019.05.06 Frissítve: 2019.05.06 Karate

A hétvégén több fronton is eredményes volt az MTK Budapest karatecsapata.

Csehországban a Cseh Karate Open versenyen zajlott a kata kvalifikáció az őszi világbajnokságra, ahol klubunk versenyzői taroltak a női mezőnyben.

Kadet:

Kovács Dominika 3. Hely

Hideg Anna 3. Hely

Kiss Maja 5. Hely

Junior:

Kiss Zsófia 1. Hely

Tóth Lilla 5. Hely

U21:

Fábián Csenge 1. Hely

Vas Zsófia 2. Hely

Felnőtt:

Fábián Csenge 1. Hely

Kiss Zsófia 2. Hely

Vas Zsófia 3. Hely

Négy kumite versenyzőnk is megmérettette magát. Fischer Bálint 12 éves kora ellenére próbaként elindult a 14-15 évesek kategóriájában, és rögtön a második helyig menetelt.

Korábbi Európa-bajnokunk, Ilankovics Alekszandra itt sem talált legyőzőre, a dobogó tetejére állhatott, a Brüll Akadémista Baranyi Zsófival együtt, aki az U21 -ben zárt aranyéremmel.

A fiuknál Szöllősi Patrik junior ezüstérmes lett, míg Hárspataki Gábor szintén a dobogó második fokára állt a férfiak közt a saját súlycsoportjában és az Openben is.

Sepsiszentgyörgyi csapatunk öt versenyzője elutazott Ciprusra a Youth League versenyre ahol 58 ország 1600 versenyzője lépett tatamira.

Nagyon sűrű mezőnyben a kadet -47 kg-os Vitályos Eszter erőnyerőként indított, de első meccsét elveszítette ukrán ellenfelével szemben, majd a vigaszágon az előző Youth League döntős olasz lányt 5-0-ra verte. A következő román versenyző azonban 4-2-re győzött Eszterrel szemben, aki így az előkelő 7. helyen végzett.

Bartos Norbert négy győztes mérkőzést követően a döntőbe jutásért ment egyiptomi ellenfelével, ám az utolsó négy másodpercben leléptették. Maradt a bronzmeccs, ahol jordán ellenfele 1-0-ra legyőzte, így Norbi ezzel az eredménnyel az 5. helyen végzett.

Baló Hunor az első találkozóján legyőzte izraeli vetélytársát, orosz ellenfele viszont már kifogott rajta. Siklódi Máté két mérkőzést hozott, mielőtt legyőzőre talált, míg Csorba Ede az első meccsén kikapott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!