Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Bizonytalan a helyzetük

Publikálva: 2020.03.21 Frissítve: 2020.03.21 Úszás

A szülinapos Tóth Ramont kérdeztük szakosztályunkról.

Március 21-én született úszószakosztályunk vezetője, Tóth Ramon. A szakemberrel – akinek ezúton is  boldog születésnapot kívánunk – a nagy nap előtt beszélgettünk úszóink jelenlegi helyzetéről.

– Milyen hatással volt/van a szakosztályra a koronavírus-járvány?

– Természetesen ránk is drasztikus hatása van. A Tüske uszodában edzünk, amit március 16-án zártak be. Azóta személyesen, szárazföldi tréningeket vezetünk, tehát egyelőre még nem az online rendszert alkalmazzuk. Napi egyet tudunk edzeni, illetve majd Ilyés Laura készülhet a válogatottal a Duna Arénában, amennyiben a tesztjeink negatívak lesznek.

– Mit takarnak ezek a szárazföldi foglalkozások?

– Jelen pillanatban megcsináljuk azt az erőfejlesztést, amit minden hétköznap, és igyekszünk mindezt sportágspecifikusan tenni. Ezen felül háromnegyed órat futunk, tehát bő két órát tudunk edzeni körülbelül.

– Mi lesz így Ilyés Laura olimpiai reményeivel?

– Megmondom őszintén, egyelőre nem tudom, mit gondoljak. Jelen pillanatban nincs verseny, ahol a kvalifikációs időt meg lehetne úszni – sem Magyarországon, sem külföldön. Aszerint készülünk, hogy június 26-ig lehet kvótát szerezni, ezt az időpontot lőttük be, ennek megfelelően fogjuk beállítani a felkészülést. Az sem tudja senki, lesz-e olimpia, tehát teljes a bizonytalanság.

– Mi lenne a legjobb forgatókönyv számotokra az ötkarikás játékokat illetően?

– Nyugalmi szempontból talán az lenne a legjobb, ha elhalasztanák, a világsajtóban is egyre többen javasolják ezt. Jó, hogy megvan a lehetőségünk, de finoman szólva sem ideális mentálisan, hogy készülünk, de nem igazán tudjuk mire, mikorra. Talán, ha elhalasztanák, a sportvilág kicsit megnyugodna, megszűnne a bizonytalanság.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!