Kézilabda
Porobic Zoé

Behúztuk a fővárosi rangadót (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.11.03 Frissítve: 2019.11.03 Röplabda

A sérült Takács Doroti nélkül is nyerni tudott csapatunk az UTE otthonában.

UTE–MTK Budapest 2:3 (21, –23, –20, 13, –9)
Szilágyi utca, 200 néző
Vezette: Mezőffy, Soltész (Szabó A., Vigh)

UTE: Nikics 8, Bagyinka 2, Sanchez 24, Kovács L., Yurtsever 6, Kojdova 20
Csere: Maurer (liberó), Carabali 2, Nagy V., Ancsin 3, Lacombe 6
Vezetőedző: Kántor Sándor

MTK Budapest: Vezsenyi 8, Durst 2, Zólyomi 12, Godó 14, Kiss G. 16, Király A. 12
Csere: Nagy F., Szalai Anna (liberók), Lesi, Szatmári, Kökény 1, Petőváry 5
Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga 4. fordulójában csapatunk az UTE otthonába látogatott. A papírforma az öt légióst foglalkoztató lila-fehérek mellett szólt, ráadásul Tóth Gábor combizomsérülés miatt nem számíthatott csapatkapitányunkra, Takács Dorotira.

A baljós előjelek ellenére nem kezdtük rosszul a meccset, az első szett abszolút kiegyenlített játékot hozott: hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két ponttal. 20-20-ig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, ekkor azonban – Tóth Gábor időkérése ellenére – a hazaiak lehajráztak minket (25-21).

Eleinte úgy tűnt, az első játszma elvesztése megfogta a mieinket: 7-2-nél talán már a leglelkesebb MTK-szurkolók is elkezdtek aggódni. Azonban a lányok szerencsére nem adták fel, sőt, 13-13-nál utolérték az Újpestet, majd a hajrában az irányítást is átvették. Első szettlabdánkat még hárították a lila-fehérek, a másodikat azonban már nem, egyenlítettünk (23-25).

A harmadik játszmára megmaradt a lendület, 6:6 után állva hagytuk ellenfelünket, kényelmes, három-négy pontos előnyre tettünk szert. 17-17-nél ugyan egyenlíteni tudott Kántor Sándor együttese, ám a fordításra már nem futotta az erejéből. Olyannyira nem, hogy a folytatásban az öt, egymást követő vendégpontnak köszönhetően különösebb izgalmak nélkül zárhattuk le a szettet (20-25).

A negyedik szettben nagyon korán lerázta csapatunkat az UTE, Tóth Gábor hiába kért időt előbb 7-3-nál, majd 14-8-nál, csak nem akart kijönni a lépés. Vezetőedzőnk ekkor cserékkel igyekezett felfrissíteni csapatát, illetve talán már az ötödik szettre gondolva pihentette kulcsembereit. Bár jól szálltak be a fiatalok, innen már nem tudtuk szorossá tenni a játszmát, következhetett a döntő szett (25-13).

Remekül kezdtük az ötödik játszmát, Kántor Sándor már 1-4-nél ki kellett, hogy kérje első idejét. Szerencsére a folytatásban is a mieink akarata érvényesült, így a hazaiak mestere 4-10-nél újrázhatott. Ekkorra azonban már vérszemet kaptak a mieink: felszabadultan, mégis koncentráltan játszottak, és nem is engedték ki kezükből a győzelmet (9-15).
Megszerezte tehát első – várva várt – győzelmét csapatunk az Extraligában. Számos kiváló egyéni teljesítménynek tapsolhattunk a IV. kerületben: Godó Panni remek napot fogott ki, Kiss Gréti fogadásban nyújtott extrát, Király Ancsi elsősorban támadásban bizonyított. A következő erőpróba november 9-én vár a lányokra, a sereghajtó Haladást fogadjuk Budaörsön.

Tóth Gábor: – Az első játszmában túl sok volt a ki nem kényszerített hiba, viszont jól tudtunk alkalmazkodni a csarnokhoz, és amikor fejben is stabilak voltunk, akkor jobbak voltunk az UTE-nél. Borzasztóan örülök a győzelemnek, meg kell becsülni ezeket a sikereket, remélem, lesz több is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!