Tenisz
Fucsovics Márton

Bárányok helyett gyakorlatok

Publikálva: 2020.08.01 Frissítve: 2020.08.01 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest egyik legígéretesebb ritmikus gimnasztikázója, a junior Európa-bajnokságra igyekvő Gyulai Blanka gondolatai is a szeretett sportága körül forognak.

A Brüll Alfréd Akadémia 12 éves ritmikus gimnasztikázója, Gyulai Blanka a juniorok között is fiatalnak számít, ez azonban csöppet sem rettenti el attól, hogy kivívja magának a helyet a majd a novemberi, kijevi Európa-bajnokságon szereplő csapatban. Egyéni versenyzőnk élvezi a mindennapos munkát az MTK Budapest Szamos utcai ritmikus gimnasztika csarnokában, már csak azért is, mert az otthon töltött idő után felértékelődött a remek edzéskörülmény jelentősége.



– Örülök, hogy teljesen visszaálltunk. Otthon is sokat edzettem, és az sem volt rossz, de ez mégis más. Akkor nem tudtuk megcsinálni a nagyobb dobásokat, és azokat a gyakorlatrészeket sem, amelyeket most teremben igen. Leginkább nyújtottunk és szertechnikáztunk. Volt, hogy anyukám is segített. Mondta, hogy jobban fordítsam ki a lábam, vagy éppen hogyan húzzam a tengelyem a forgáshoz – számol be Blanka, akinek édesanyja, Gyulai Éva Viktória is sikeres, válogatott ritmikus gimnasztikázó volt.

– Remélem, hogy lesz junior Európa-bajnokság, és az országos bajnokság mellett azon is részt tudok venni. A gyakorlataim nem újultak meg jelentősen, de azért meg vannak nehezítve. Több dologgal bővültek, ezért sokkal jobban kell koncentrálnom.

Blanka színes egyénisége a repertoárjában is megmutatkozik.

– A gyakorlataim zenéinek más-más a stílusa. A buzogányt Diana Rossra mutatom be, igazi táncolós. Szalaggal grúz népi, kötéllel keményebb, labdával lassabb, érzelmesebb zeném van.



A Mol Alapítvány által is támogatott tornászlány minden versenyét tudatosan várja. Egy-egy fontosabb fellépésének készületei pedig már előző éjszaka, az ágyban elkezdődnek.

– A versenyek előtti este mindig átgondolom, lejátszom magamban a gyakorlataim. Fejben összerakom, eltervezem, hogy másnap mit és hogyan fogok csinálni. Megesik, hogy mire a végére érek, teljesen elfáradok. Pedig csak gondolat az egész. Szóval nem kell a bárányokat számolni, mert ha vége az utolsó gyakorlatomnak, már alszom is.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!