Keresés

Bánfai Kíra az Elitben (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.01.10 Frissítve: 2019.01.09 Kézilabda

A Ferencvárostól érkezett szélső immár az MKSZ támogatását is élvezi.

Csapatunk jobbszélsője, Bánfai Kíra is bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség tehetséggondozó ösztöndíjprogramjába. A mindössze 18 éves játékos a Ferencvárostól érkezett kölcsönbe a nyáron, azóta 14 mérkőzésen 25 gólt szerzett kék-fehérben. Az elismerés apropóján klubunk ügyvezető elnöke, Deutsch Péter is köszöntötte Kírát.

Nagy megtiszteltetést jelent, hogy bekerültem a programba, nem számítottam rá – mesélte az ifjúsági válogatottal világbajnoki ezüstéremig jutó szélső, aki első szezonját játssza a felnőttek között. – Magammal nem vagyok megelégedve, nem úgy játszottam, ahogy szerettem volna. Időbe telt, amíg megszoktam a légkört, bár a lányok nagyon kedvesek és befogadóak voltak. Kis szerencsével jobban is állhatnánk a tabellán, de szerintem nem lesz probléma, össze fogunk állni.

Bár Kíra a Ferencváros színeiben már bemutatkozhatott a K&H ligában, ez az első szezon, hogy hétről-hétre a legjobbak között bizonyíthat.

– Megtanultam, hogy a felnőttek között mérlegelni kell minden helyzetben, hogy mit vállalhat el az ember, és mit nem – idézte fel egyik hétvégi ejtését, a tőle megszokott félmosoly kíséretében. – Az is nagy különbség, hogy itt már nem elég egy-egy kiemelkedő képességű játékos, aki elviszi a hátán a csapatot, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a sikerhez.

Az elismerés mindenképpen megérdemelt, bízzunk benne, hogy ez csak a kezdete Kíra hosszú és sikerekben gazdag pályafutásának!


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!