Kézilabda
Poczetnyik Luca

Balsikerű búcsú

Publikálva: 2019.05.29 Frissítve: 2019.05.29 Kosárlabda női

U12-es csapatunk sajnos rosszul zárta a Budapest-bajnokságot, a harmadik helyezett óbudai Kaszás Girls csapata ezúttal sokkal jobb volt.

Kaszás Girls–MTK Budapest 75–30 (28–6, 15–4, 20–11, 12–9)

A csapat tagjai: Szinovszki Eszter, Szép Szabina 9, Matkovits Alma 2, Egri Emma 4, Ritter Annarose, Takács-Váry Anna 4, Kendelényi Luca 2, Heltovics Kincső 2, Pálovics Emma, Mendelényi Zoé 7

Idegenben léptünk pályára a Budapest-bajnokság utolsó mérkőzésén, ellenfelünk a Kaszások csapata volt. Az első öt percben még tudtuk tartani a lépést, aztán szép fokozatosan a hazaiak kezdték uralni a meccset. Puhányok voltunk védekezésben, bezzeg ellenfelünk nem: megtapasztalhattuk, milyen a kemény védekezés. El is ment a lányok kedve, és sajnos innen már nem volt visszaút. A második negyedben több támadását is hárítottuk a Kaszásoknak, viszont elöl nem jöttek a kosarak. Az első félidőben tíz pontot tudtunk összehozni, ellenben kaptunk negyvenhármat. A második félidőben, amikor már bárki pályára léphetett, a jobbik arcunkat mutattuk: megdupláztuk dobott pontjaink számát ebben a húsz percben. Gratulálunk a hazai csapatnak a győzelemhez!

Molnár Róbert: – Sok pozitívumot nem találtam ezen meccs értékelésekor. Egy-egy alkalommal volt olyan szituáció, amikor csúsztunk a labdáért, keményen odatettük magunkat védekezésben, jó helyre passzoltunk kettőt-hármat, és kifújt. Egy ilyen momentummal nem lehet mit kezdeni sajnos. Ebből kellene sokkal több egy meccsen, akkor már lehet keresgélni valónk. Ezúttal nem volt. Ez a bajnokság is véget ért erre a szezonra. Mindenképp hasznos volt számunkra, mivel csak lánycsapatok ellen léptünk pályára. Plusz tizenkét mérkőzést játszhattunk, amelyeken a második félidőben már lehetett variálni az ötösöket. Rutinszerzésre tökéletes lehetőséget biztosított ez a megmérettetés nekünk. Jövőre a 2007-es lányok a serdülő korosztályba lépnek, ahol ugyanezen szabályok szerint fognak játszani. Hiányérzetem edzőként amiatt van ebben a szezonban, hogy egyetlen alkalommal sem tudtam (sem az országos, sem a budapesti U12-es bajnokságban) a hét elején kijelölt csapattal meccselni. Ezt sajnálom. A 2007-es korosztálynak sok sikert kívánok a serdülők között!

Balsikerű búcsú

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!