Kézilabda
Dakos Noémi

Nyolc meccs után vége az álomnak (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.12.17 Frissítve: 2019.12.16 eSport

A sikeres csoportkör után orosz ellenféltől kaptunk ki a legjobb 64 között.

Csapatunk a Bajnokok Ligájában a Be Amazed, az ORO Esports és a YB10 mellett került csoportjába, ahol az utolsó mérkőzésig nyílt volt a továbbjutás kérdése. Kiemelkedett a Be Amazed, hibátlan mérleggel zártak csoportelsőként. 

Az ORO Esports ellen oda-vissza sikerült nyerni, az YB10 ellen viszont osztoztunk a pontokon, így a két francia csapattól 12 pontból 9 került hozzánk. A második továbbjutó kérdése így az utolsó fordulóra maradt, az ORO és az YB10 párharca döntött. A hatalmas taktikai csata okán mindkét mérkőzés döntetlennel zárult, így kilenc ponttal csapatunk jutott tovább a kieséses szakaszra.

Fehér Bálint csapatkapitány-helyettese értékelte a csoportkört: – Harmadik alkalommal indulhattunk a legnevesebb európai kupasorozatban, ami egyénileg is csapatként is megtiszteltetés számunkra. Ebben a kiírásban nyolc magyar együttes szerepelt, ez is mutatja a bajnokság erejét. A csoportkört három együttes vette sikerrel, ami jó mutató, hiszen jellemzően a 3. és a 4. kalapból sorsoltak ki minket. Tavalyi csapatunkhoz képest erősen újraformlt gárdánk elérte ugyanazt az eredményt, ez pozitív jel. A védelem összeállt, kevés gólt kaptunk, a támadóharmadban pedig mutatós találatokat is szereztünk, jó arányban éltünk a lehetőségekkel.

A kieséses szakaszban a VFC Krasznodar ellen kellett bizonyítanunk. Ellenfelünk kiemelkedik az orosz bajnokságból, sőt nemzetközi szinten is az elithez tartozik, a világranglista 18. helyét foglalják el. 

A hazai mérkőzésen ellenfelünk akarata évényesült, háromszor voltak eredményesek, erre csak egyszer – Majorosi találatával – tudtunk reagálni, így eredményben és mentálisan is előnybe kerültek a visszavágó előtt. A második meccsen felszabadultan játszottunk, ennek köszönhetően kétgólos előnybe kerültünk, Majorosi és Binder volt eredményes. A továbbjutást érő találatért átálltunk nyíltsisakos támadójátékra, ennek köszönhetően a 89. percben kontrából eredményes volt a Krasznodar, és bebiztosította továbbjutását a legjobb 32 közé.

Csapatunk tagjait nem törte meg a nemzetközi búcsú, mindannyian értékes tapasztalatként élték meg a nyolc mérkőzést, és egyértelmű célnak nevezték meg, hogy több európai mérkőzésen szerepeljenek egyesületünk színeiben.

A Krasznodar elleni mérkőzések felvétele:

Az MTK Budapest Esport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!