Kézilabda
Koronczai Petra

Bajnoki aranyra időzítve

Publikálva: 2020.08.12 Frissítve: 2020.08.12 Atlétika

Klubunk 17 éves rúdugrója, Nagy Marcell szerint a magyar bajnoki címe csupán a kezdet volt, idén még jónéhány centit javítana egyéni csúcsán.

Az MTK Budapest 17 éves rúdugrója, Nagy Marcell tudja, hogyan kell időzíteni a formát. Június vége óta öt versenyen indult, ám azokon az ötméteres szabadtéri egyéni csúcsát meg sem közelítette (4.81-ig jutott), szombaton azonban a 125. atlétikai magyar bajnokságon robbantott, és 10 centivel túl is szárnyalta azt.

Az 5.10-et második kísérletére abszolválta, és miután az elmúlt három bajnokság győztesének, Simonváros Csanádnak harmadikra jött össze ugyanez a magasság, megtörtént a trónfosztás: Marcell a fedett pálya után szabadtéren is felnőttbajnok lett.



– Kellett kis idő, amíg megjött a versenyformán. Általában ilyen visszafogottan szokott kezdődni a szezon, aztán egyszer csak megérkezik az áttörés. Most jobban készültem fejben, és sikerült mindenre odafigyelnem. Valóban zavart, hogy az országos bajnokságot megelőző versenyeken nem jöttek össze az ugrásaim. Meguntam, és azt mondtam magamnak, most már elég volt, több ilyet nem engedhetek meg. Ha jól akarok szerepelni, akkor most, az év legfontosabb versenyén kell javítsak. Nagyon örülök, hogy sikerült.

Izgalomban azért nem volt hiány a juniorkorú atlétánk számára hazai pályán, azaz a Lantos Mihály Sporttelepen rendezett versenyen.

– Végig húztuk egymást. Eléggé ismerem Csanádot, és tudtam, hogy át fogja nyomni harmadikra az 5.10-et, mert kemény srác, sosem hagyja magát. Aztán így maradt. Nekem szerencsém is volt aznap, hiszen ha hozzáértem a léchez vagy akármit csináltam vele, fönnmaradt. Sokszor meg is lepődtem, hogy nem esett le. Kellett, hogy a fedett pálya után újra nyerjek, mert ez visszaigazolás, mégsem vagyok olyan rossz formában. Elhallgatott bennem a vészharang, és meg is nyugodtam valamelyest. Ez volt a kezdet. Innen már csak felfelé gondolkodom.

A következő verseny, ahol esély nyílik az újabb egyéni csúcs elérésére, a hétvégi országos juniorbajnokság lesz.

– Ismét koncentráltnak kell legyek, mert az biztos, hogy a többiek is szívják magukat. A tervem az, hogy 5.20- vagy 5.30 legyen, de még ebben az évben az 5.40-en is túl akarok lendülni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!