Atlétika
Krizsán Xénia

Babos Tímea harmadszor is WTA döntőben szerepelhet

Publikálva: 2017.10.05 Frissítve: 2017.10.05 Tenisz

Az MTK Budapest játékosa 2015-ben Kristina Mladenovics, tavaly Jaroszlava Svedova, idén pedig Andrea Hlavácková oldalán szerepelhet a legjobbak mezőnyében. Timi első magyar játékosként jutott el harmadszorra a szezonzáró világbajnokságára.

A pekingi China Open eredményei alapján immár hivatalos, Timi és Andrea Hlavácková ötödik kettősként, bejutott az október 22-én kezdődő, szingapúri WTA döntő mezőnyébe. A magyar-cseh páros csütörtökön negyeddöntőt játszik a kínai fővárosban, de az már nem befolyásolja a világbajnoki szereplést.

Timi és Andrea Hlavácková a pekingi versenyen 4. kiemelt, az első fordulóra erőnyerő volt, szerdán pedig 6-3, 6-4-re nyert Sloane Stephens és Heather Watson ellen. A csütörtöki negyeddöntőben Kiki Bertens és Julia Görges az ellenfél.

Az MTK Budapest versenyzője így nyilatkozott miután eldőlt, idén is tagja lesz a legjobb versenyzőket felvonultató viadalnak:

– Nagyon jó érzés, hogy ezzel a hírrel kezdhettem a napomat. Szerdán már gondoltam, hogy a Stephens-Watson kettős elleni győzelmünk szingapúri kijutást jelenthet, aztán a többi eredmény nekünk kedvezett, így lett biztos a WTA döntős indulásunk. Természetesen óriási dolognak tartom, hogy harmadjára kvalifikáltam magam Szingapúrra, különböző partnerekkel, ráadásul ebből kétszer úgy, hogy nem teljes szezont játszottam együtt az aktuális társsal. Ez azt mutatja, szinte bárkivel eredményes lehetek, ott tudok lenni a legjobbak között. Így év vége felé egyesben és párosban is egyre jobban játszottam, tornagyőzelmek állnak a hátunk mögött. Csodás, hogy Szingapúrban fejezhetjük be Andreával a 2017-es szezont. Szeretem azt a versenyt, eredménytől függetlenül is nagyon szép emlékeim vannak róla. Természetesen köszönöm Andreának, a családomnak, az edzőmnek, a barátoknak, az ismerősöknek a folyamatos támogatást és segítséget, ami eljuttatott ide. Külön köszönöm a szurkolóknak, rajongóknak a biztatást, régóta hatalmas motivációt jelentenek, ösztönöznek arra, hogy minden nap jobb és jobb legyek!

Babos, a 2017-es idényt az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán kezdte, és Sydneyben azonnal tornagyőztes lett. A magyar játékos április elején váltott, azóta  állandó társa párosban Andrea Hlavácková.

Timi és cseh partnere Rabatban indult először közösen, és azonnal tornagyőzelmet ünnepelhetett. Utána a kettős Madridban is döntőbe jutott. A páros Rómában és Eastbourne-ben elő-, s’Hertogenboschban, Cincinnatiben és a US Openen pedig negyeddöntős volt. Szeptemberben nyertek Quebec Cityben és Taskentben.

Babos Timi arra készül, hogy felülmúlja eddigi döntős eredményeit. A 2015-ös szezonban a francia Kristina Mladenovics oldalán egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört, így nem jutott a legjobb négy közé. Tavaly – az új lebonyolítás miatt – a magyar játékos és Jaroszlava Svedova a negyeddöntőben búcsúzott, miután a Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safárová kettős 5-7, 7-6, 10-2-re nyert.

A 2017-es szezonban marad a tavalyi rendszer, vagyis négy negyeddöntővel (október 26.: 2 mérkőzés, október 27.: 2 mérkőzés) indul a párosok versenye Szingapúrban. A két elődöntőt október 28-án, a finálét pedig október 29-én rendezik a párosoknak. Tavaly Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina nyerte a páros-világbajnokságot.

(forrás: babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!